«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 53χρονος στην Ιονία Οδό για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών 

Κατασχέθηκαν δεκαπέντε περίπου κιλά κάνναβης, που μετέφερε με αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Ιονία Οδό, στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρίνιου, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
στο πλαίσιο συνεχών και στοχευμένων ελέγχων, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, σταμάτησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 53χρονος και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στο εσωτερικό του και κατέσχεσαν δεκατέσσερα, ανισοβαρή, δέματα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (14) κιλών και (596) γραμμαρίων.

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ακόμη (3,7) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, καθώς και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

Επισημαίνεται ότι, οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είναι ολιγομελείς ομάδες αστυνομικών, οι οποίες έχουν διατεθεί σε όλη τη Χώρα και διενεργούν σε καθημερινή βάση αστυνομικούς ελέγχους, ενώ είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της  βαριάς εγκληματικότητας.

Υπενθυμίζεται σχετικό αφιέρωμα που είχε επιμεληθεί το Γραφείο μας, σε συνεργασίας με μέσο μαζικής ενημέρωσης για την δράση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ακαρνανίας.

link : https://www.facebook.com/hellenicpolice/videos/273598046412083/

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

***
Συνελήφθησαν διακινητές ηρωίνης στα Σαγαίικα Αχαΐας

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (30) γραμμάρια ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (3.610) ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (31-10-2017) το μεσημέρι, στα Σαγαϊικα, Δυτικής Αχαΐας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 49 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση, έχει συλληφθεί και ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, πλημμεληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι οι δύο δράστες διακινούσαν ηρωίνη σε χρήστες ναρκωτικών στα Σαγαϊικα Αχαΐας.

Στο πλαίσιο ερευνών που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν  και κατέσχεσαν τα εξής:

(Στην οικία του 49χρονου)
    Το χρηματικό ποσό των (3.610) ευρώ, σε χαρτονομίσματα κυρίως των 5, 10 και 20 ευρώ,
    Ένα πλακίδιο με μικροποσότητα ηρωίνης,
    Μια σπάτουλα με υπολείμματα ηρωίνης και
    Ένα κινητό τηλέφωνο

(Στην οικία του 52χρονου)

    (31) γραμμάρια ηρωίνης, σε βραχώδη μορφή,
    Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ηρωίνης,
    Μια σπάτουλα και δύο λεπίδες χαρτοκόπτη, με υπολείμματα ηρωίνης.

Σημειώνεται ότι, από το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε, τα (1.990) ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε σφραγισμένη, με μονωτική ταινία, συσκευασία, που είχε αποκρύψει ο δράστης, στην σκεπή της οικίας του.

Σε ότι αφορά τον 31χρονο σημειώνεται ότι, σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, την οποία είχε αγοράσει νωρίτερα από τον 49χρονο, αντί του χρηματικού ποσού των δέκα ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

*Σε συνέχεια του προηγούμενο Δελτίου Τύπου μας σας αποστέλλουμε φωτογραφικό υλικό και σας ενημερώνουμε ότι κατά τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκε στην οικία του 52χρονου, επιπλέον μια σελίδα με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αναφέρονται σε ονόματα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά και αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας.

Επίσης, οι δύο διακινητές έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο (2-11-2017) στον Ανακριτή Πατρών.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αίγιο,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, μια 63χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (5) μηνών για κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (8) μηνών για κλοπή.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε  από το κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών, ενδύματα συνολικής αξίας (50) Ευρώ.
Ο δράστης κατά την έξοδό του από το κατάστημα έγινε αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε από υπάλληλους του καταστήματος.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι στις (30-10-2017), εισήλθαν σε διαμέρισμα ημεδαπού και αφαίρεσαν από έπιπλο δωματίου, κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ, περίπου.

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης  Πατρών, μια 43χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, και μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, μια 46χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού, με αγνώστους συνεργούς της, που αναζητούνται, εισήλθε σε οικία ηλικιωμένων ημεδαπών,  όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφήρεσε το χρηματικό ποσό των 280,00 ευρώ. 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για παράνομη οπλοχρησία και παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, ο οποίος σύμφωνα  με καταγγελία ημεδαπής, χθες το βράδυ στη Βόνιτσα πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρώς τη γάτα της.
Ενεργούνται αναζητήσεις, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

***
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία ενός ομοεθνή συνεργού τους

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει με την απειλή όπλου  (800) ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και ένα αυτοκίνητο


Συνελήφθησαν, σήμερα (1-11-2017) το πρωί, στην Αμαλιάδα και στη Σίφνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν ακόμη ομοεθνή τους, άνδρα, ηλικίας 36 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί.

Διευκρινίζεται ότι, για τη σύλληψη των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι, στις 23-3-2017, τα ξημερώματα στα Δουναίικα Αμαλιάδας, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, τους οποίους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας (2.000) ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια κάμερα και το αυτοκίνητό τους, το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο, σε αγροτική οδό, στην ίδια περιοχή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν μεθοδικές και συντονισμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών.

Σημειώνεται ότι, ο 43χρονος και ο 36χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους.

***
Ορισμός Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών

Ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης.
Πρόκειται για αναβάθμιση της προϋφιστάμενης θέσης με αρμοδιότητες που καθορίζονται στο Π.Δ. 119/2017 (02-10-17):
α) εποπτεία και έλεγχο των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Προστασίας Συνόρων και Διαχείρισης Μετανάστευσης του οικείου Κλάδου του Αρχηγείου και των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
β) εποπτεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.),
γ) άσκηση των διοικητικών αρμοδιοτήτων σε θέματα αλλοδαπών,
δ) μέριμνα για την επικοινωνία, επαφή και συνεργασία των υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τα συναρμόδια Υπουργεία, Αρχές και Υπηρεσίες, σχετικά με την αναγκαία συνδρομή για την ανάπτυξη δράσεων κοινής αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης και
ε) εκπροσώπηση του Υπουργείου κατ' εξουσιοδότηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών σε συναντήσεις, συνέδρια και εκδηλώσεις διεθνούς επιπέδου σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και τις σχετικές αρμοδιότητες και δράσεις των Σωμάτων Ασφαλείας.

***
Συνελήφθη 19χρονος που διέπραττε  κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές σε πρατήρια υγρών καυσίμων,  σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων και καφετέρια


Συνελήφθη, προχθές (29-10-2017) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες, αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις δράστες, οι οποίοι βαρύνονται με την ίδια κατηγορία.

Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού διέπραξαν από τις 16/10/2017 έως και τις 28/10/2017, στην Πάτρα, τέσσερις διαρρήξεις σε καταστήματα κατά τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή και προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν διαρρήξει μια καφετέρια, ένα κατάστημα  υπεραγοράς τροφίμων και δυο πρατήρια υγρών καυσίμων, από τα οποία είχαν αφαιρέσει, συνολικά, το χρηματικό ποσό των (2.860) ευρώ και διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας (9.500) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.      

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά την σύλληψη του 29χρονου ημεδαπού ( σχετικές οι από 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2017 Ανακοινώσεις μας), πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή των  Εξαρχείων.

Στο διαμέρισμα, το οποίο ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει, μέσω internet, για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

***
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

Ο δράστης είχε αφαιρέσει από την ηλικιωμένη που κινούνταν πεζή με την άσκηση σωματικής βίας την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των  (250) ευρώ

Συνελήφθη, χθες (30-10-2017) το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία.

Επισημαίνεται ότι, για τη σύλληψη του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πρωτοδικών Ηλείας, για το προαναφερόμενο αδίκημα.

Ειδικότερα, ο  26χρονος πριν τρεις ημέρες το βράδυ, στον Πύργο, προσέγγισε 79χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας της αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και προσωπικά της αντικείμενα, ενώ η ηλικιωμένη διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Πύργου.

Για τον εντοπισμό του δράστη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πραγματοποίησαν μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 26χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, για άλλη υπόθεση κατά την οποία, προχθές το απόγευμα, στον Πύργο είχε μεταβεί μαζί με μια 20χρονη σε οικία 21χρονου ημεδαπού, στην Σπιάνζτα Ηλείας, όπου η δράστιδα προκάλεσε σωματική βλάβη σε 21χρονο ημεδαπό, τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν βρει ένα μαχαίρι στην κατοχή του 26χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Συνελήφθησαν δυο διακινητές ηρωίνης στα Λεχαινά Ηλείας


Συνελήφθησαν, χθες (30-10-2017) το μεσημέρι, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 66 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση, έχει συλληφθεί και ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αστυνομικό έλεγχο στον 53χρονο, κατά τον οποίο βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Από την προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 53χρονος είχε προμηθευτεί την ναρκωτική ουσία από άγνωστο δράστη, που ενεργούσε για λογαριασμό του 43χρονου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 66χρονου, όπου εντοπίστηκε και ο 43χρονος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (2,5) γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, κρυμμένα σε χόρτα, στον εξωτερικό χώρο της οικίας.

Επιπλέον, στο εσωτερικό της οικίας οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (120) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη δύο ημεδαπών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, προχθές το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25 και 39 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν  13χρονο ημεδαπό και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο αξίας (200) ευρώ, πλην όμως δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς ο ανήλικος τράπηκε σε φυγή και εισήλθε σε κοντινό φαρμακείο, που βρισκόταν σε λειτουργία.
Οι δράστες εντοπίστηκαν άμεσα από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθησαν.


Σύλληψη ενός ημεδαπού για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε δύο μπαταρίες συνολικής αξίας  (400) ευρώ, από σταθμευμένο φορτηγό  αυτοκίνητο.

Επισημαίνεται, ότι οι μπαταρίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εταιρείας.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι λίγες ώρες νωρίτερα, είχε μεταβεί στο κέντρο κοινότητας του Δήμου Πατρέων και είχε αφαιρέσει από τσάντα εργαζόμενης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.