«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης  Αγρινίου, μια 38χρονη ημεδαπή διότι ενεργώντας από κοινού με μια ανήλικη ημεδαπή που αναζητείται, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης, από 80χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των πενήντα ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών
     
Σε συνέχεια του χθεσινού Ενημερωτικού Δελτίου Αδικημάτων και Συμβάντων, σας ενημερώνουμε συμπληρωματικά ότι....
από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πρόεκυψε ότι ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για διάπραξη κλοπής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, είχε διαπράξει, στις 15-11-2017, στην Πάτρα,  μαζί με έναν 32χρονο ημεδαπό, ακόμη  μια κλοπή, σε Ιδιωτικό ΙΕΚ, όπου είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (7.655) ευρώ και τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνολικής αξίας (4.500) ευρώ.

Επιπλέον, σας αποστέλλεται φωτογραφικό υλικό από τα κλοπιμαία που είχε αφαιρέσει προχθές από το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, καθώς και γαντιών και κουκούλας που έφερε.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απόπειρα ανθρωποκτονίας  και παράβαση του νόμου για τα όπλα
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί, διότι χθες το πρωί, στην επαρχιακή οδό Δάφνης – Καλαβρύτων, οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό διαπληκτίστηκε με 28χρονο ημεδαπό, οδηγό αυτοκινήτου, τον οποίο έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα.

Ο δράστης μαζί με έναν 18χρονο ημεδαπό, που ήταν συνοδηγός στο φορτηγό, μετέφεραν τον παθόντα στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. 

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα απάτης   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Ισθμό Κορίνθου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, ένας συνεργός του 45χρονου, τηλεφώνησε σε κατάστημα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, με έδρα τον Πύργο και προσποιούμενος τον πελάτη  ζήτησε να αγοράσει είκοσι τηλεοράσεις αντί του χρηματικού ποσού των (12.000) ευρώ, τα οποία θα κατέβαλλε με ηλεκτρονική πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό.

Στη συνέχεια τηλεφώνησε και σε μεταφορική εταιρεία με έδρα τον Πύργο, ζητώντας να του μεταφέρουν τις τηλεοράσεις στον Ισθμό Κορίνθου.

Ο δράστης δεν κατέβαλλε ποτέ τα χρήματα και η πράξη του καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οι οποίοι μετέβησαν στον Ισθμό Κορίνθου και συνέλαβαν τον 45χρονο συνεργό του, που ανέμενε για να παραλάβει τις τηλεοράσεις.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 45χρονου προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης,  επτά μηνών  και χρηματική ποινή (700) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας για τις επιταγές.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (27-11-2017 έως 03-12-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 27-11-2017 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 28-11-2017 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Λευκό - Ταξιάρχης - Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 29-11-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσι – Αμοριανοί - Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 30-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρυφός – Κομποτή -Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 1-12-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 2-12-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.

***
Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές σε καταστήματα στην Πάτρα   


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πέντε συνολικά διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, οι οποίες είχαν διαπραχθεί φέτος τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, σε βάρος ενός 28χρονου, αλλοδαπού, υπηκόου Αλγερίας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί .

Ειδικότερα, ο δράστης από τις (19-8-2017) μέχρι και τις (22-9-2017) στην Πάτρα, διέρρηξε τέσσερα καταστήματα, ενώ σε ένα ακόμη εισήλθε την στιγμή που λειτουργούσε και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των (295) ευρώ και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας (2.000) ευρώ, περίπου.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις διαρρήξεις καφετεριών, μια διάρρηξη πιτσαρίας, ενώ ο δράστης είχε εισέρθει και σε ένα κρεοπωλείο που βρίσκονταν σε λειτουργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.