«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

             14 Νοέμβρη 2017
                                                                                                                
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, τιμά και φέτος την επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν , βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στον αγώνα ενάντια στη αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη 1967.

Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ , ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, το σύνθημα  Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία που δονούσε τις αντιδικτατορικές διαδηλώσεις , είναι και σήμερα ζωντανά και όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρα, γιατί :


    Η εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα , η νεολαία , δεινοπαθούν κάτω από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα , το φόρτωμα των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές τους πλάτες.
    Η χώρα μας εμπλέκεται, ολοένα και περισσότερο, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαριές ευθύνες γιατί και με τη συμφωνία των άλλων αστικών κομμάτων, παραχωρεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις το σύνολο των υποδομών και τις ένοπλες δυνάμεις για να εξυπηρετηθούν οι επιδρομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας. Ονομάζει « γεωστρατηγική αναβάθμιση» τη μετατροπή της  χώρας σε ορμητήριο θανάτου και θέτει σε μεγάλους κινδύνους τον λαό προς όφελος των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων.     

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, οι αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος στην περιοχή μας θα συνδυάσουν τη δράση τους για το 18ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ με τη μαχητική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που καλεί το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου και στην πορεία που θα ακολουθήσει

Τιμάμε την εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ δυναμώνοντας τον αγώνα για:

    Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
    Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα
    Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
    Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές
    Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό αφέντη στον τόπο του
    Όχι στη συμφωνία  κυβέρνησης - ΗΠΑ


        ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ