«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι έμποροι,
Στις 29/10/2017 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο το συνέδριο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων  (ΟΕΣΒΔΕΝ) όπου πήραν μέρος 33 αντιπρόσωποι εκλεγμένοι από τους Εμπορικούς Συλλόγους της περιοχής.
Το Συνέδριο μετά τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης εξέλεξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Την ψήφο των αντιπροσώπων διεκδίκησαν 3 ψηφοδέλτια για την εκλογή του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων που έλαβε...
13 ψήφους εκλέγοντας 4 μέλη, η παράταξη «Ανασυγκρότηση-Αγώνας-Προοπτική» που έλαβε 11 ψήφους εκλέγοντας 4 μέλη και η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων» που έλαβε 9 ψήφους εκλέγοντας 3 μέλη.
Ο πλειοψηφών σύμβουλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, όπως ορίζεται από το καταστατικό, συγκάλεσε το πρώτο Δ.Σ. την Δευτέρα 6/11/2017 με θέμα την εκλογή προεδρείου στην Ομοσπονδία.
Η θέση της παράταξής μας στο Δ.Σ. ήταν, αφού καμία παράταξη δεν έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ, να προχωρήσουμε σε εκλογή αντιπροσωπευτικού – αναλογικού προεδρείου, έτσι ώστε καμία παράταξη να μην αποκλειστεί. Δηλαδή, με βάση την δύναμη που πήρε η 1η παράταξη να έχει τον πρόεδρο, η δεύτερη τον γραμματέα και η τρίτη τον αντιπρόεδρο.
Οι άλλες δύο παρατάξεις αντί να συμφωνήσουν με αυτή την θέση και να συγκροτήσουμε προεδρείο αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προχώρησαν σε συμπαιγνία μεταξύ τους και αφαίρεσαν τον πρόεδρο από την πρώτη σε ψήφους  δύναμη, την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.
Αυτός ο αποκλεισμός και η αφαίρεση του προέδρου από την παράταξη μας, δείχνει την πρόθεση των άλλων δύο παρατάξεων για τον προσανατολισμό που θέλουν να δώσουν στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους .
Να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές που δεν συμβάλλουν για την διεκδίκηση και προβολή των δίκαιων και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.
Συνάδελφοι,
Σας καλούμε για αλλαγή συσχετισμού στους συλλόγους. Συσπείρωση και συμπόρευση με τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν τις πολιτικές  που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Που έχουν γραμμή ρήξης και αντεπίθεσης  με την πολιτική που μας έχει εξοντώσει και υπηρετούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που ψηφίζουν παρέα τα μνημόνια.
Αλλαγή συσχετισμών προς όφελος των αγωνιστικών αντιμονοπωλιακών διεκδικήσεων, υπέρ των συμφερόντων των μικρών εμπόρων.