«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά    
Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από  αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 19χρονος ημεδαπός καθότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή   
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 50 και 65 ετών διότι ενεργώντας από κοινού το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην Παλαιομάνινα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας διαπιστώθηκε...
να προβαίνουν σε συγκομιδή ελαιοκάρπου από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 73χρονου ημεδαπού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά    
Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Αίγιο, από  αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 40χρονος ημεδαπός καθότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.

Άμεση εξιχνίαση -ληστείας σύλληψη του ημεδαπού δράστη   
Συνελήφθη χθες αργά το βράδυ, στην Πατρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 16χρονος ημεδαπός ο οποίος την ίδια ημέρα το απόγευμα είχε μεταβεί σε οικία 89χρονης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού της είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των -700- ευρώ. Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη και σε σύντομο χρονικό διάστημα τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Ο 16χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Σύλληψη δύο ατόμων για ναρκωτικά   
Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 19 ετών και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 18 ετών διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε  διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 10 γραμμαρίων.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά
   
Συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 39χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να κατέχει μικροποσότητα ηρωίνης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου   
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 34 ετών διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για Έκθεση και για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού   
Χθες 28-11-2017 το απόγευμα, στο 2ο  χλμ.  παράδρομου  Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, συγκρούστηκε με  λεωφορείο Αστικού ΚΤΕΛ, οδηγούμενο από 42χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή οδηγού.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου συνελήφθη ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ διενεργείτε προανάκριση για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.


***
Συνελήφθη 16χρονος για ληστείες και κλοπές στην Πατρα

Ο δράστης επέλεγε ως θύματα κυρίως υπερήλικες γυναίκες


Συνελήφθη μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 16 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 16χρονος εισήλθε σε οικία 89χρονης ημεδαπής στην Πατρα, χτυπώντας το κουδούνι και ακινητοποιώντας, κατά το άνοιγμα της πόρτας, με χρήση μαχαιριού την υπερήλικη γυναίκα, ενώ στη συνέχεια της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ από κομοδίνο καθώς και τη βέρα που φορούσε.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού συγκροτήθηκε άμεσα ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δεκαεξάχρονου και μέσα σε λίγες ώρες τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης την τελευταία εβδομάδα είχε διαπράξει μια ακόμα ληστεία και τρεις κλοπές σε βάρος γυναικών στην Πατρα. Αναλυτικότερα :

•    Την 26-11-2017 το μεσημέρι, διέρρηξε οικία 91χρονης ημεδαπής αφαιρώντας μια τηλεόραση, ενώ με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να αφαιρέσει από την παθούσα τις δυο χρυσές βέρες που φορούσε στα χέρια της.

•    Την 27-11-2017 το πρωί, με την μέθοδο της απασχόλησης από δυο συνεργούς του, διέρρηξε οικία 80χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα συνολικής αξίας 200 ευρώ.


•    Την 23-11-2017 το πρωί, πλησίασε σταθμευμένο όχημα μέσα στο οποίο βρισκόταν 51χρονη ημεδαπή, της οποία αφαίρεσε τη τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

•    Την 20-11-2017 μετέβηκε σε οικία 85χρονης ημεδαπής όπου με αιφνιδιαστική κίνηση της αφαίρεσε ένα δακτυλίδι που φορούσε.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται για διαπίστωση τυχόν συμμετοχής του δράστη και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.