«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη      ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών για υπεξαίρεση.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών 

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο 110ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού και κάνναβης, καθώς και μία χάρτινη συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα της ίδιας ουσίας.  


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη δυο ημεδαπών για  μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας
   
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στην Ιόνια Οδό, στο ύψος του Αγγελοκάστρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 47 και 43 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δυο αλλοδαπούς άνδρες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και  παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει από 46χρονο ημεδαπό το κινητό του τηλέφωνο.
Επιπλέον, σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
    
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί, άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 36 και 47 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν δεκατρείς συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά ένα κιλό λαθραίου καπνού.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Λαμπέτι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.



***
Συνεχίζονται στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Στο Μεσολόγγι συνεχίστηκαν σήμερα  Δευτέρα 13 Νοεμβρίου  οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που οργανώνεται από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας , την  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Μαθητές και φοιτητές έχουν  βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της τήρησης  των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών π.χ. αλκοόλ. προκειμένου μακροπρόθεσμα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
Μέσα από video, προβολές τύπου  ντοκιμαντέρ εκ μέρους των στελεχών του ΙΟΑΣ  και διαφανειών με συγκριτικά στατιστικά στοιχεία, εκ μέρους Αξιωματικών της ΕΛ.Α.Σ οι νέοι ενημερώνονται για τις δραματικές συνέπειες των τροχαίων, καθώς αποτελούν  πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 έως 29 ετών, δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 4 και τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 35-44.
Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις στον Πύργο, ενώ σήμερα οι δράσεις φιλοξενήθηκαν στο Μεσολόγγι. Επόμενος σταθμός για τη διάδοση του μηνύματος «Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές. Κερδίζουμε σωστούς οδηγούς-υπευθύνους πολίτες» θα είναι το Αγρίνιο  για ένα τριήμερο το Αγρίνιο, οπότε και θα ολοκληρωθεί η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

***
Συνελήφθη 23χρονος στον Πύργο Ηλείας για διάπραξη κλοπών

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε οικίες και κατάστημα

Συνελήφθη, χθες (13-11-2017) το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται ακόμη δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο 23χρονος, διέπραξε τις παρακάτω κλοπές, τις τελευταίες τρεις ημέρες, στην πόλη του Πύργου:

    Από τις 10-11-2017 μέχρι τις 11-11-2017 το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού με τους δύο συνεργούς του, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, διάφορα χάλκινα και μπρούτζινα αντικείμενα.
    Στις 12-11-2017 το μεσημέρι, εισήλθε σε πρόχειρο κατάλυμα, σε καταυλισμό, όπου διαμένει ημεδαπή και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
    Στις 13-11-2017 το μεσημέρι, εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας καφέ και αφαίρεσε μια γυναικεία τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα μετά την διάπραξη της τελευταίας κλοπής, από αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και είχε ενημερωθεί από τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 37 και 46 ετών.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τις οποίες δύο (2) χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλαξαν δύο (2) αρχεία εικόνας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις που είναι καταχωρημένες στους δύο ημεδαπούς.
Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκε την 8 Νοεμβρίου 2017 στις οικίες των δύο ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταμπλέτα, τα οποία χειρίζονταν αποκλειστικά οι ίδιοι.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του 37χρονου, διαπιστώθηκε η κατοχή και χρήση των επίμαχων προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή του υλικού στον 46χρονο, ενώ επιπλέον βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ο 37χρονος εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση.
Ο 37χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 111 88
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR