«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη  Δ.  Δριβίλα  με τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλ/νίας

  Σύσκεψη με το Δ.Σ  του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης   Δημήτρη Δριβίλα,  την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο Γραφείο του, παρουσία της Γεν. Διευθύντριας Εσωτερικής Λειτουργίας   Γεωργίας  Πλώτα.
  Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν...
το προσωπικό της Περιφερειακής  Ενότητας  Αιτωλοακαρνανίας,  με κυριότερα την έλλειψη προσωπικού, τις μετακινήσεις  προϊσταμένων και τη λειτουργία των Δημοσίων  ΚΤΕΟ του Νομού.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης  δήλωσε  ότι :  « η  Περιφερειακή αρχή γνωρίζει και κατανοεί ότι έχει επέλθει σημαντική μείωση στο προσωπικό από το 2011 και  έχει υποβάλλει επενειλημμένα αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο για προσλήψεις, χωρίς αποτέλεσμα, με τελευταίο το αίτημα για μετατάξεις  60 υπαλλήλων μέσω του ενιαίου συστήματος κινητικότητας »  και πρόσθεσε:  « Αναφορικά  με τις μετακινήσεις προϊσταμένων, αυτές πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, εντός του γεωγραφικού ορίου της Ενότητας και με βάση, τις σχετικές εισηγήσεις των ιεραρχικά ανωτέρων θέσεων ευθύνης »
   Σχετικά με το αίτημα της λειτουργίας των ΚΤΕΟ, τονίσθηκε ότι η Περιφερειακή Αρχή στηρίζει τις συγκεκριμένες κρατικές δομές μέσω δαπανών που ενέκρινε για την επαναλειτουργία τους.
 Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, μόλις πρίν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΤΕΟ της Πάτρας,  υπερασπιζόμενος το δημόσιο χαρακτήρα  του.
   Όσον αφορά  στην υπολειτουργία του ΚΤΕΟ Μεσολογγίου, αναγνωρίζεται ότι υπήρξε πρόβλημα λόγω βλάβης οργάνου η οποία αποκαθίσταται άμεσα, ώστε το Κέντρο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
  Τέλος συμφωνήθηκε, η πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.



***
Ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σε σύγχρονες μεταποιητικές μονάδες
που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή
Μεταποιητικές μονάδες της Ηλείας που συνδέονται με την πρωτογενή παραγωγή επισκέφθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Πρόκειται για ένα οινοποιείο και δύο ελαιοτριβεία που εκσυγχρονίστηκαν,  αξιοποιώντας τον αναπτυξιακό νόμο, αυξάνοντας την παραγωγή τους και αναβαθμίζοντας τα προϊόντα τους.
«Η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του δευτερογενούς τομέα παραγωγής. Η δραστηριότητά της είναι συνδεδεμένη με πρώτες ύλες που παράγει ο τόπος μας. Δεδομένου ότι  η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας για τη Δυτική Ελλάδα, βρισκόμαστε κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής, οι οποίο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παλεύουν με κάθε τρόπο να γίνουν ανταγωνιστικοί» δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από το «Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε.» στη Γαστούνη Ηλείας. Εκεί έχει αναπτυχθεί ένα σύγχρονο οινοποιείο, στη θέση  Παλαιοχώρι, το οποίο   λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000. Αναπτύχθηκε και εκσυγχρονίστηκε αργότερα υλοποιώντας το  επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας  για τον  εκσυγχρονισμό και την  επέκταση του  οινοποιείου, συνολικής δαπάνης 163.400,00 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν κτιριακές παρεμβάσεις και αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.
Η επόμενη στάση έγινε στο ελαιοτριβείο  των Διον. και Γερ. Λευκαδίτη  στο Κάστρο Κυλλήνης του  Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην  Ηλεία.  Η μονάδα εκσυγχρονίστηκε με την υλοποίηση επένδυσης ύψους 550.700,00 ευρώ. Το ελαιοτριβείο απέκτησε νέο,  σύγχρονο μηχανολογικό  εξοπλισμό. Επίσης, προχώρησε  σε εκσυγχρονισμό, επέκταση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και η επένδυση ολοκληρώθηκε με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. 
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο ελαιοτριβείο «KOURIS OLIVE OIL» στο Κάστρο Κυλλήνης, Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία. Η εταιρία «Κωνσταντίνα Κουρή – Αντώνιος Κουρής ΟΕ» προχώρησε σε σημαντική  επένδυση ύψους 1.043.045,00  ευρώ    για τον εκσυγχρονισμό της  μονάδας.  Συγκεκριμένα,  το επενδυτικό σχέδιο που υλοποιήθηκε συμπεριέλαβε την  αναπαλαίωση υφιστάμενου πέτρινου ελαιοτριβείου, την προθήκη νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, την αγορά νέου - σύγχρονου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού, την αγορά μεταφορικού μέσου (περονοφόρο ανυψωτικό), την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και την εγκατάσταση και εφαρμογή συστήματος ISO 22000/2005 .
Από τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της παραγωγής προέκυψε ότι φέτος φαίνεται να είναι μια καλή ελαιοκομική χρονιά, τόσο σε απόδοση, όσο και σε ποιότητα.
Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στις επισκέψεις του συνόδευαν o αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  ΠΔΕ  Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, η περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Ηλείας Εύη Βεργοπούλου, ο  Σταύρος Βέρρας - Γενικός Διευθυντής  Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, καθώς επίσης ο Λυκούργος Σταματελάτος - Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού

***
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης αγκαλιάστηκε από την Εκκλησία και τους φορείς της Ναυπάκτου

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο Δήμαρχος Ναυπάκτου, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας στηρίζουν ενεργά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 
Καθημερινά η κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας στηρίζεται και από περισσότερους φορείς, οργανώσεις , σωματεία, στελέχη της Αυτοδιοίκησης και πολίτες , που αντιλαμβάνονται πως με αγώνα και ενότητα θα μπορούν να εμποδίσουν τους κινδύνους που δημιουργούνται για τις οικογένειες να χάσουν τα σπίτια τους λόγω χρεών.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά , τον αντιπεριφερειάρχη   Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Μπαλαμπάνη,  τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα και την περιφερειακή σύμβουλος Νάνσυ Κωνσταντοπούλου, είχαν σειρά επαφών στη Ναύπακτο, προκειμένου να ενημερώσουν για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, ο οποίος δήλωσε θερμός συμπαραστάτης της προσπάθειας και υπέγραψε στο κείμενο για την αλλαγή του σχετικού νόμου.

Θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος , όταν και η αντιπροσωπεία της περιφερειακής αρχής τον επισκέφθηκε. Μάλιστα δεσμεύθηκε να φέρει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και υπέγραψε στο σχετικό κείμενο.

 

Την υπογραφή του για την στήριξη της πρωτοβουλίας και την αλλαγή του νόμου που θα προστατεύει την οικογενειακή στέγη από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  έθεσε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου Μένιος Χάρος.

 

Υποστηρικτές της κινηματικής πρωτοβουλίας θα είναι και τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας, τα οποία όχι μόνο προσυπέγραψαν το κείμενο, αλλά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας να τους σταλούν έντυπα για να υπογράψουν και τα μέλη τους.

 

***
Δημοτικό Συμβούλιο Δυτ. Αχαϊας και Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας υπέρ της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την Οικογενειακή στέγη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαϊας και ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας συμπαρατάσσονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο , τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα, και τους περιφερειακούς συμβούλους Σάκη Μαυρόγιαννη προέδρου του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και Κώστα Πετρόπουλο παρακολούθησε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ενημέρωσε το Σώμα για την κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.
«Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ώστε κανένας πολίτης και καμιά οικογένεια να μην κινδυνέψουν να βρεθούν στο δρόμο. Τώρα είναι η στιγμή που επιβάλλεται να συνενώσουμε δυνάμεις και να προστατέψουμε την οικογενειακή στέγη από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έρχονται. Γιατί αποτελεί μείζον κοινωνικό, πολιτικό , αλλά και νομικό ζήτημα. Η αναγκαιότητα της άμεσης νομοθετικής ρύθμισης και της τροποποίησης άρθρου του Συντάγματος είναι επιβεβλημένη», σημείωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν θετική την πρωτοβουλία και υπέγραψαν το κείμενο που θα σταλεί στην Κυβέρνηση.
Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συνοδευόμενος από την  βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας φύλων Αναστασία Τογιοπούλου, παρέστησαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, προκειμένου να ενημερωθούν  για την προσπάθεια της Περιφέρειας.
«Η Περιφέρεια δεν μπορεί να παραμείνει απαθής, θα αγωνιστεί ούτως ώστε καμιά οικογένεια να μην χάσει το σπίτι της. Γιατί η οικογενειακή στέγη αποτελεί κύριο συστατικό της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την πλευρά τους τόσο η πρόεδρος Αννα Μαστοράκου , όσο και τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου εξήραν την προσπάθεια και στην συντριπτική πλειοψηφία τους υπέγραψαν το κείμενο που θα σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να ζητηθεί η νομοθετική κατοχύρωση της οικογενειακής στέγης. 

 

***
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την διαλεύκανση αδικημάτων
Διαφθοράς και Οικονομικών εγκλημάτων- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

«Μεθοδολογία ερευνών για την διαλεύκανση αδικημάτων Διαφθοράς και Οικονομικών εγκλημάτων», είναι ο τίτλος διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος  που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα και απευθύνεται σε  Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς, καθώς επίσης σε υπαλλήλους,
που ασκούν γενικά και ειδικά προανακριτικά καθήκοντα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέτει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών και Αμερικής 32, 26441, Πάτρα), όπου θα φιλοξενηθούν  οι εργασίες του εκπαιδευτικού προγράμματος  την  Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 (από τις 10:00 μέχρι τις 16:15) και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 (από τις 09:00 μέχρι τις 15:00).

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τη διοργάνωση του σεμιναρίου το οποίο πραγματοποιείται από τη  Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ) σε συνεργασία με το Φινλαδικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο HAUS, την Υπηρεσία Στήριξης Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS).
Αντίστοιχα προγράμματα πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό.  Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Πάτρας λήγει την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, στη διεύθυνση:  http://www.gsac.gov.gr
Πληροφορίες για το  περιεχόμενο του συνεδρίου: http://demo.netbit.gr/pde.gov.gr/eer2
Το Πλήρες Πρόγραμμα των διήμερων εργασιών έχει ως εξής:
Πέμπτη 16 Νοεμβρίου
10:00-11:30: κ. Michel Carles, International senior expert for the EU (and other international organizations), previous financial prosecutor, magistrate at the French supreme audit institution, auditor of the UN.
«Concept of grey zones, forensic audit and forensic analytics and other methodologies in the sphere of investigating techniques against corruption» 
11:30-11:45: Διάλειμμα για καφέ  
11:45-12:45: κ. Michel Carles, International senior expert for the EU (and other international organizations), previous financial prosecutor, magistrate at the French supreme audit institution, auditor of the UN. 
12:45-13:45: κ. Ερρίκος Αρδίττης, Επικεφαλής Γ’ Μονάδας Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής  Κατάστασης, Στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος
 «Το Πόθεν Έσχες στην νέα ηλεκτρονική εποχή: Θεσμικό πλαίσιο, ηλεκτρονική υποβολή, έλεγχος και προκλήσεις» 
13:45-14:15: Διάλειμμα για γεύμα 
14:15-15:15: κ. Ιωάννα Σεραφείμ, Eιδικό επιστημονικό προσωπικό σε θέματα χρηματοπιστωτικού  τομέα και οικονομικού εγκλήματος - Μελέτη περίπτωσης 
15:15-16:15: Δρ. Νικόλαος Χατζηνικολάου, δικηγόρος
 «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες: ειδικά ζητήματα ουσιαστικού και ποινικού δικονομικού δικαίου» 

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου
08:45-09:00: Προσέλευση 
09:00-10:30: Mr. Kaj-Erik Björkqvist, Detective Chief Inspector, Liaison Officer (Spain), Head of  Investigation, National Bureau of Investigation of Finland, International Affairs.
 «Planning, Managing and Heading a Financial Crime Investigation - Best Practices and lessons learned» 
10:30-10:45: Διάλειμμα για καφέ  
10:45-11:45: Mr. Kaj-Erik Björkqvist, Detective Chief Inspector, Liaison Officer (Spain), Head of Investigation, National Bureau of Investigation of Finland, International Affairs  «Planning, Managing and Heading a Financial Crime Investigation - Best Practices and lessons learned» 
11:45-12:45: κ. Ιωάννης Ναζίρης, Διδάκτωρ Ποινικού Δικαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης Νομικής  Σχολής ΑΠΘ «Χρηματοοικονομικές ροές μέσω εξωχώριων (offshore) εταιρειών» 
12:45-13:15: Διάλειμμα για γεύμα 
13:15-14:45: κ. Χρήστος Κουκάκης, Ειδικός Επιθεωρητής Γ.Ε.Δ.Δ.
«Ο ρόλος του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης Ελέγχου (Σ.Ο.Ε.Ε) του Γενικού
Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ) στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και του συντονισμού ελεγκτικών και διωκτικών μηχανισμών στην καταπολέμηση της Διαφθοράς - Μελέτες περιπτώσεων (Case studies)» 
14:45-15:00: Αξιολόγηση προγράμματος 

***
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων υπέρ της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων έγινε η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Το ζήτημα τέθηκε, προ ημερησίας διάταξης, από τον Δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων.
Η αντιπροσωπεία στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα και την βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας φύλων Αναστασία Τογιοπούλου, ενημέρωσαν το Σώμα για την ανάγκη της έγκαιρης νομοθετικής ρύθμισης.
Ομόφωνα όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων δήλωσαν πως θα συμπαρασταθούν στην κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και υπέγραψαν στην σχετική λίστα που θα σταλεί στην Κυβέρνηση.
Να σημειωθεί πως την κινηματική πρωτοβουλία έχουν στηρίξει μέχρι τώρα η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, η Μητρόπολη Πατρών, Το Τεχνικό Επιμελητήριο τμήμα Δυτικής Ελλάδας, η Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο Δήμος Αιγιαλείας, προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, όπως ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σύλλογοι, οργανώσεις και σωματεία κ.α.

                Οι πολίτες υπογράφουν

Στο μεταξύ δεκάδες πολίτες που μετείχαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου για την αξία του εμβολιασμού, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας , μετά από ενημέρωση που έγινε από την βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ισότητας φύλων Αναστασία Τογιοπούλου
Υπέγραψαν για την ανάγκη της άμεσης νομοθετικής παρέμβασης ώστε να προστατευτεί από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς η οικογενειακή στέγη. 

***
Δημοτικές Παρατάξεις της Πάτρας υπέρ της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Συμπαραστάτες στην κινηματική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δήλωσαν παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων που βρέθηκαν, σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο γραφείο του, παρουσία του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Αγγελόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρη Δριβίλα  και τους ενημέρωσε για τους κινδύνους που εγκυμονούν εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση.
«Η οικογενειακή στέγη πρέπει να προστατευθεί γιατί αποτελεί βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Είναι ο κατάλληλος χρόνος για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε νομοθετικό επίπεδο , ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια οικογενειών. Να μην βρεθούν οικογένειες στο δρόμο. Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε την αλλαγή του νόμου και την συνταγματική κατοχύρωση της διατήρησης της οικογενειακής στέγης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Κατσιφάρας.
Στην συνάντηση είχαν κληθεί από την Περιφέρεια όλες οι παρατάξεις και παρέστησαν: Από την παράταξη «Νέα Πόλη» οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Νικολάου και Γιώργος Καυκάς, από την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα», ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Φίλιας, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτείας» Χρήστος Πατούχας, ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα η δική μας Πόλη»  Νίκος Τζανάκος και ο εκπρόσωπος της παράταξης «Κοινοτικόν» Σταύρος Πνευματικάκης.
Όλοι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων χαρακτήρισαν θετική την κίνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσυπέγραψαν το κείμενο για την προστασία από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που θα σταλεί στην Κυβέρνηση, εκτός του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Πατούχα, που είχε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.