«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αιτωλ/νίας, θα τιμήσει και φέτος, τη μνήμη των  Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στις 16-18 Νοέμβρη 1940, στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.

Την Κυριακή  26  Νοεμβρίου 2017  και ώρα 11:30 το μεσημέρι, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας από τον...
  Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών  αρχών και πολλών προσκυνητών.
Θ΄ ακολουθήσει ομιλία και καταθέσεις στεφάνων.
Ο Δήμος Αγρινίου φρονεί ότι με την εκδήλωση αυτή εκπληρώνει το οφειλόμενο χρέος προς τους ήρωες εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Συμμετέχει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αι/νίας και ο Δήμος Μεσολογγίου.

       Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν  συμμετοχή στο τηλ.6978637124 (κ.Γρηγορόπουλο Μιλτιάδη)
Αναχώρηση: ΩΡΑ 6.30 το πρωί  από την οδό Μαβίλη (μπροστά από τα σχολεία στο Τρένο)


***

Μετρήσεις σακχάρου από τον Δήμο Αγρινίου.
Ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη διοργανώνει εκδήλωση, την Τρίτη  14 Νοεμβρίου 2017 από 10.00  έως 13.00 στον Πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου), όπου θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σακχάρου  με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Oι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας   ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν γνωρίζουν εάν πάσχουν ή αν έχουν την τάση να αναπτύξουν διαβήτη και εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, η πρόληψη  και η σωστή ενημέρωση γίνεται όλο και πιο επιτακτική.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ