«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

To Πνευματικό Κέντρο της  Ι.Π. Μεσολογγίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου παρουσιάζουν το μουσικοθεατρικό παραμύθι «ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ»του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής  του Δήμου Αγρινίου.

Η παράσταση θα δοθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερής Πόλεως Μεσολογγίου, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στις 8 μ.μ.,  με ελεύθερη
είσοδο.
«Το χρυσό δεκανίκι» …
Τι συνέβη όταν ο βασιλιάς μιας πολιτείας αποφάσισε να διατάξει τους πολίτες της να περπατούν σκυφτοί και σιωπηλοί; Η απάντηση δίνεται από μια μηλιά που στέκονταν κοντά στον ποταμό της μνήμης κι όλο μιλούσε για ένα
μονοπάτι…
Ένα μουσικό παραμύθι για τον άνθρωπο, που βρέθηκε δέσμιος μιας ανημπόριας
ανύπαρκτης, ενώ βυθίστηκε στη λήθη, ξεχνώντας πως είναι να περπατεί κάποιος ελεύθερος, δίχως δεκανίκια…

Συντελεστές
Σκηνοθεσία, διασκευή κειμένου, διδασκαλία χορωδίας: Ευσταθία Γρέντζελου
Ενορχήστρωση, υπεύθυνος ορχήστρας: Γιώργος Αθανασόπουλος
Υπεύθυνος τμήματος κρουστών: Μάκης Φεγγούλης
Σκηνικά: Βασίλης Ραμμόπουλος
Φωτισμοί: Κώστας Σύρος
Φωτογραφία: Λεωνίδας Φραγκούλης


***


Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αιτωλ/νίας, θα τιμήσει και φέτος , τη μνήμη των  Αιτωλοακαρνάνων που έπεσαν ηρωικά στις 16-18 Νοέμβρη 1940, στη μεγάλη μάχη της Γκραμπάλας, στη θέση Βίγλα Καλπακίου.
Την Κυριακή  26  Νοεμβρίου 2017  και ώρα 12:00 το μεσημέρι, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο της θυσίας από τον  Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών  αρχών και πολλών προσκυνητών.
Θ΄ ακολουθήσει ομιλία και καταθέσεις στεφάνων.
Ο Δήμος Αγρινίου φρονεί ότι με την εκδήλωση αυτή εκπληρώνει το οφειλόμενο χρέος προς τους ήρωες εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
       Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ.6978637124 (κ.Γρηγορόπουλο Μιλτιάδη)
Αναχώρηση: ΩΡΑ 6.30 το πρωί  από την οδό Μαβίλη (μπροστά από τα σχολεία στο Τρένο)

***
Διανομή φρούτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 
 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:

Την Παρασκευή 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 θα πραγματοποιηθεί διανομή φρούτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημοτικού Πάρκινγκ (στο χώρο των παλαιών σφαγείων) Αγρινίου από τις 08:30 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.

*** 
«Επιδημική Έξαρση Ιλαράς- Εμβολιασμός»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με θέμα την
 «Επιδημική Έξαρση Ιλαράς- Εμβολιασμός», συστήνει:

1.    τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου MMR).
2.    τη διενέργεια της 1ης δόσης του εμβολίου MMR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή -εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό- το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η.
Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.