«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Το Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. εκφράζει τη θλίψη  και τα συλλυπητήριά του  στις οικογένειες των νεκρών στη Δυτική Αττική  και την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του  στα λαϊκά νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες .  
Καταγγέλλει στην εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά  στρώματα  της περιοχής  τις εγκληματικές και διαχρονικές  ευθύνες που έχουν τόσο οι προηγούμενες  όσο και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .
Δεν είναι η πρώτη φορά που θρηνούμε θύματα και προκαλούνται μεγάλες καταστροφές  σ’ ολόκληρη τη χώρα από τις πλημμύρες .  Τα φαινόμενα αυτά αναδεικνύουν την τραγική έλλειψη υποδομών  και... 
κυβερνητικού σχεδιασμού για την προστασία του λαού .
Παρ’ όλες τις προτάσεις του ταξικού κινήματος για μέτρα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας και  αντισεισμικής θωράκισης , οι κυβερνήσεις  αρνούνται να τα υλοποιήσουν γιατί δε φέρνουν κέρδη  για τους καπιταλιστές.
Επιβεβαιώνεται ότι η όποια ανάπτυξη με στόχο το κέρδος των καπιταλιστών είναι αντίθετη  από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών  και να αποζημιώσει εξολοκλήρου τους πληγέντες .
Καλούμε την εργατική τάξη  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  συσπειρωμένα στα ταξικά σωματεία – συλλόγους  να αγωνιστούμε  , να διεκδικήσουμε , να απαιτήσουμε έργα και υποδομές     από την πολιτεία  που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες  μας  και θα προστατεύουν  τη ζωή μας. Γιατί τα φυσικά  φαινόμενα βροχές, πλημμύρες, πυρκαγιές ,σεισμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν .
 ΤΟ Δ.Σ.