«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, σε βάρος ενός 47χρονος ημεδαπού, ο οποίος στις (17-11-2017), απέστειλε με λεωφορείο (83) κιλά λαθραίου καπνού, τα οποία...
είχαν βρεθεί και κατασχεθεί από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη
     
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στην Πάτρα,  πλησίασαν μια ηλικιωμένη ημεδαπή που ανέμενε σε στάση λεωφορείου, όπου παρουσιάστηκαν ως λογιστές του υιού της  και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και διάφορα κοσμήματα
Ενεργούνται συντονισμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στην Πάτρα,  πλησίασαν μια ηλικιωμένη ημεδαπή που ήταν πεζή και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο που επέβαιναν και αφού την μετέφεραν στην οικία της, της απέσπασαν διάφορα χρυσά κοσμήματα.
Ενεργούνται συντονισμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί στην Πάτρα,  πλησίασαν μια ηλικιωμένη ημεδαπή που ήταν πεζή, στην οποία παρουσιάστηκαν ως λογιστές του υιού της και με το πρόσχημα της επιστροφής φόρου, την μετέφεραν στην οικία της, όπου της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Ενεργούνται συντονισμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης (18) μηνών για σωματικές βλάβες από αμέλεια.

***
Έναρξη του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην Ανδραβίδα
Τα νέα τους καθήκοντα ως Τοπικοί Αστυνόμοι Ανδραβίδας ανέλαβαν δυο γυναίκες βαθμοφόροι της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο πρωτοποριακός θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου επεκτάθηκε σε μια ακόμη  περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, λειτουργώντας με έδρα το πρώην Δημαρχείο Ανδραβίδας.
Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, κατά την οποία τελέστηκε αγιασμός, από τον  Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.
Στην τελετή έναρξης παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας  - Κυλλήνης κ. ΝΑΜΠΙΛ Ιωσήφ Μοράντ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα ΚΑΡΑΒΑΝΑ Ζωή.
Ο Τοπικός Αστυνόμος έχει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω αρμοδιότητες : ,

•    δέχεται επισκέψεις στο γραφείο του (πολίτες, συλλόγους, φορείς και εκπροσώπους συνεταιρισμών),
•    δέχεται παράπονα και καταγγελίες από πολίτες για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και επιλύει τα προβλήματά τους σε συνεργασία με άλλους φορείς,
•    διεκπεραιώνει ζητήματα  διοικητικής φύσεως (γνήσια υπογραφής κτλ.),
•    πραγματοποιεί ο ίδιος επισκέψεις σε τοπικούς φορείς, περνάει από καταστήματα, από κάθε γειτονιά, συνομιλεί με τους πολίτες και μαθαίνει τα προβλήματά τους,
•    διεκπεραιώνει υποθέσεις και  ασκεί προανακριτικά καθήκοντα,
•    επιλύει κάθε πρόβλημα το οποίο δύναται να επιλύσει, διαφορετικά το προωθεί άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, που υπάγεται διοικητικά, για τον ειδικότερο χειρισμό του.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας,  ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. ΝΑΜΠΙΛ Ιωσήφ Μοράντ και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ανδραβίδας κα ΚΑΡΑΒΑΝΑ Ζωή, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο νέο αυτό θεσμό, παραχωρώντας τον αναγκαίο χώρο και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού.
Επιπλέον, ο Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του: «O καινοτόμος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου έχει ήδη εφαρμοστεί σε αρκετές περιοχές της Χώρας μας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το Πελόπιο Ηλείας, με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαίτερα θετικά. 

Επεκτείνουμε, λοιπόν τον  επιτυχημένο αυτό θεσμό και στον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης,  και συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα Ανδραβίδας.

Από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμήθηκε ότι η παρουσία του Τοπικού Αστυνόμου στο Δήμο σας και ιδιαίτερα στην Ανδραβίδα είναι απαραίτητη και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι να μην χρειάζεται να μετακινούνται από τα χωριά τους για μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν για μια απλή διαδικασία, όπως ένα γνήσιο υπογραφής ή για μια ερώτηση πληροφοριακού χαρακτήρα.»

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ παρουσίασε και ανέλυσε τις δυνατότητες του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής : «…..Ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου θα αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο οποίο υπάγεται, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.

H επιλογή στο πρόσωπο του Τοπικού Αστυνόμου όσο και του Αναπληρωτή του, γυναίκας βαθμοφόρου της Ελληνικής Αστυνομίας, πιστεύω ότι θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη της προσωπικής επαφής του Τοπικού Αστυνόμου με τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της περιοχής……»

***
Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του επετειακού αφιερώματος της Ελληνικής Αστυνομίας:
«Εικόνες και μνήμες του ‘40»
Παρουσιάστηκε σε Δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας, με μεγάλη προσέλευση κόσμου, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές
Ο κύκλος των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, με αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία παρακολούθησε το σύνολο των  Δοκίμων Υπαστυνόμων

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων του επετειακού αφιερώματος «Εικόνες και μνήμες του ‘40», που επιμελήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε αρχικά στο Δήμο Πεύκης την 29 Οκτώβριου (σχετικό Δελτίο Τύπου) και στη συνέχεια στους Δήμους Ζωγράφου, Πεντέλης, Φυλής, Αργυρουπόλεως και στο «Φάρο» Τυφλών στην Καλλιθέα, ενώ ακολούθησαν εκδηλώσεις στους Δήμους Περάματος, Λαρισαίων, Καρδίτσας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, απόσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια και κριτικές και τις παρακολούθησαν συνολικά πάνω (3.000) θεατές.

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παρουσιάσεων με την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησε το σύνολο των Δοκίμων Υπαστυνόμων της Σχόλης, μαζί με τον Διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγο Παναγιώτη Κορδολαίμη και τον Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο Ρόκκο.
Λίγα λόγια για το επετειακό αφιέρωμα
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα, με σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής, το οποίο ενσάρκωσαν και παρουσίασαν αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι του Σώματος.
Περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο, μέσα από το οποίο οι θεατές έχουν την ευκαιρία να "ταξιδέψουν" στην ιστορική εκείνη εποχή, συνοδεία προβολής γνωστών αλλά και σπάνιων βίντεο του Πολεμικού Μουσείου, διανθισμένων με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια και ηχητικά εκείνης της περιόδου.
Περιλαμβάνει ακόμα το θεατρικό μονόπρακτο «Ο φανταράκος», του Αλέκου Σακελλάριου, το οποίο παρουσιάζει την αγωνία μίας απλής οικογένειας της εποχής, η οποία περιμένει την επιστροφή του γιου της από το μέτωπο, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, την άνοιξη του 1941.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη των:
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΔΙΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ (ΕΚΟ).

***
Επιστροφή στην Τουρκία έξι Σύρων προσφύγων και τριών παράτυπων μεταναστών

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα 22 Νοεμβρίου 2017, επιστράφηκαν έξι Σύροι πρόσφυγες -τέσσερις άνδρες, μία γυναίκα και ένα συνοδευόμενο ανήλικο.
Για τέσσερις υπήρχε απορριπτική απόφαση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β΄ βαθμό, ενώ δύο είχαν παραιτηθεί από τα σχετικά αιτήματά τους. Η επιστροφή τους πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος ναυλωμένο από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής  Συνοριοφυλακής και  Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης με προορισμό τα Αδανα της Τουρκίας.
Σήμερα επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, επιστράφηκαν δύο άνδρες παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία, μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων του Εβρου. Δεν είχαν εκφράσει βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.
Ακόμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διμερές Ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής, στις 20 Νοεμβρίου 2017, επιστράφηκε στην Τουρκία ένας παράτυπος μετανάστης από το Πακιστάν,  μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων του Εβρου. Δεν είχε εκφράσει βούληση για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016: 1.183  -το 2017: 15, σύνολο  1.198 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, το 2016: 54 -το 2017: 20, σύνολο 74  υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, το 2016: 801 -το 2017: 648, σύνολο 1.449 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων (από τους οποίους 220 από τη Συρία)
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1.909 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

***
Επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον Αλβανό ομόλογό του, Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Αλβανίας, κ. Haki Cako

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας είχε σήμερα (22 Νοεμβρίου 2017) συνάντηση με τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας, Γενικό Διευθυντή κ. Haki Cako, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην αποτίμηση της μέχρι τώρα αστυνομικής συνεργασίας τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, την αποτύπωση του διασυνοριακού εγκλήματος και την ενδυνάμωση της ήδη υφιστάμενης συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών και υπογράμμισαν την ιδιαίτερη εποικοδομητική πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μέσω των τακτικών συναντήσεων στην καταπολέμηση του διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, οι δύο Αρχηγοί αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν μορφές διασυνοριακής εγκληματικότητας (διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων πλησίον της ελληνοαλβανικής μεθορίου, αδικήματα κατά του περιβάλλοντος κ.λπ.) που απασχολούν τις δύο χώρες και απαιτούν συντονισμένη δράση των δύο πλευρών, συμφώνησαν προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης τους:

•    στην προώθηση του θεσμού των ταυτόχρονων (ένθεν και ένθεν) περιπολιών στην ευρεία συνοριακή ζώνη των δύο χωρών,
•    στον ορισμό σημείων επαφής για την άμεση ανταλλαγή πληροφοριών διασυνοριακού – οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και
•    στην πραγματοποίηση συναντήσεων τεχνικών κλιμακίων των δύο Αστυνομιών για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στις περιοχές πλησίον των κοινών χερσαίων συνόρων, καθώς και την τακτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Τέλος, αφού οι δύο Αρχηγοί επεσήμαναν την πραγματοποίηση τακτικών  αξιολογήσεων για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων τους, ακολούθησε συνάντηση τους με τον  Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε την καλή συνεργασία που υφίσταται μεταξύ των δύο Αστυνομιών, αλλά και την προώθηση αυτής.

Από πλευράς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχαν η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών & Προστασίας Συνόρων, Ταξίαρχος  Αχιλλέας Σκανδάλης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης.

Συμμετείχαν ακόμη οι Διευθυντές των Υποδιευθύνσεων Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος & Εμπορίας Ανθρώπων και Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομικοί Διευθυντές Στυλιανός Σπανάκης και Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, αντίστοιχα, ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ελευθέριος Χαρδαλιάς καθώς και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Τίρανα, Αστυνόμος Β’  Γεώργιος Κουνατίδης.

Την αντιπροσωπεία της Αστυνομίας της Αλβανίας αποτελούσαν η Επικεφαλής του Τμήματος Συνόρων και Μετανάστευσης, Aida Ηajnaj, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της, Ilo Κecka, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Xhevahir Celoaliaj, ο Προϊστάμενος της Εθνικής Μονάδας Europol, Andi Likaj, ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, Renaldo Ndoni και η μεταφράστρια-διερμηνέας Alsena Kokalari.