«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στην ΑΜΦΙΓΑΛ και στη ΚΝΑΟΥΦ

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Αιτωλ/νιας του ΚΚΕ με επικεφαλή τον Βουλευτή Νίκο Μωραίτη περιόδευσε την Δευτέρα στην ΑΜΦΙΓΑΛ και στο εργοστάσιο της ΚΝΑΟΥΦ.


Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΑΜΦΙΓΑΛ ανέφερε ότι και η (συνεταιριστική) ΑΜΦΙΓΑΛ κινείται μέσα στην καπιταλιστική αγορά, στο νόμο της ζούγκλας όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και στην πορεία δεν θα μπορέσει να αντέξει στον ανταγωνισμό και θα έρχεται καθημερινά όλο και σε χειρότερη θέση. Λόγω της συνέχισης της πολιτικής ικανοποίησης όλων των αξιώσεων των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών των μονοπώλιον μεταποιήσεις....

Για να μπορέσει να αντέξει θα μεταφέρει τις συνέπειες αυτών των πολιτικών στις πλάτες των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων συμπιέζοντας μεροκάματα και τιμές. Η λύση για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους είναι μια διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η λαϊκή εξουσία και οικονομία, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.
Επισήμανε ότι για να δοθεί λύση στο διατροφικό πρόβλημα της χώρας, να υπάρξουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα και να εξασφαλιστεί ικανοποιητικό εισόδημα για τους παραγωγούς, χρειάζονται διαφορετικές σχέσεις παραγωγής με επίκεντρο τη μεγάλη κοινωνικοποιημένη μονάδα, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, έξω από τα από τα δεσμά της καπιταλιστικής ΕΕ. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας, οι μικροί παραγωγοί που επιθυμούν να παραμείνουν στην παραγωγή, θα μπορούν να αξιοποιούν τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα διαφέρουν ριζικά από τους σημερινούς, θα συνενώνουν το μικρό πολύτεμαχισμένο κλήρο, τις διάσπαρτες μικρές κτηνοτροφικές μονάδες καταπολεμώντας το κόστος παραγωγής.
Στη συνέχεια έγινε περιοδεία και στο εργοστάσιο της ΚΝΑΟΥΦ όπου ο Ν. Μωραΐτης μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών έχουν βιώσει στα χρόνια της κρίσης τον εφιάλτη της ανεργίας, το σύνολο των αντιδραστικών αλλαγών στα εργασιακά, τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες εξασφάλισαν στο κεφάλαιο το αντεργατικό οπλοστάσιο για να τσακίσει τα εργατικά δικαιώματα.
Τώρα, έρχεται η κυβέρνηση να στήσει φιέστες με τα αναπτυξιακά συνέδρια για να υποσχεθεί “δίκαιη ανάπτυξη”, σε μία προσπάθεια να εξαπατήσει τους εργαζόμενους ότι τάχα όλοι θα κερδίσουν από αυτήν. Η μόνη προοπτική για το λαό είναι να βάλουν στην άκρη όλα τα κόμματα που υπηρετούν αυτό το δρόμο ανάπτυξης, που στηρίζουν το κεφάλαιο, την ΕΕ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για συνολικότερες ανατροπές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος των εργαζομένων.
Παράλληλα, πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, η συζήτηση για τα προβλήματά τους, η διαμόρφωση αιτημάτων που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.