«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ τις ΕΚΛΟΓΕΣ των ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στις 21 Νοέμβρη πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στο σωματείο μας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Πάρε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη. Η γνώμη σου για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση του συλλόγου είναι αναγκαία και πολύτιμη.
Στις εκλογές γυρνάμε την πλάτη σε παλιό και νέο
κυβερνητικό συνδικαλισμό και ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις!

● Για να δώσουμε αγωνιστική απάντηση και να σημάνουμε την αντεπίθεση απέναντι στα νέα
μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ενόψει της 3ης αξιολόγησης!
● Για να δώσουμε τη μάχη, μαζί μ' όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενάντια στην
αντιλαϊκή κρατική αξιολόγηση!
● Για ν' ακυρώσουμε το Π.Δ. 79/2017, που ενσωματώνει όλες τις προηγούμενες
αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και κάνει τον εκπαιδευτικό λάστιχο!
● Για ν' απαιτήσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Ν' απαιτήσουμε
να μη μείνει κανένα παιδί έξω απ' το δημόσιο σχολείο!
Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα και την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:
·        Δώσε απάντηση στην κυβερνητική απάτη για την «κανονικότητα» στα σχολεία. «Κανονικότητα» στα σχολεία σημαίνει: τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολυπληθή τμήματα, συνεχής μετακίνηση ή και έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, μη εγγραφή των προνηπίων, μη λειτουργία του ολοήμερου σε αρκετά σχολεία, μοίρασμα των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης σε πολλούς μαθητές.
·        Δυνάμωσε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας και το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Για να έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα μόνιμοι και συμβασιούχοι-αναπληρωτές συνάδελφοι. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στη δομή που έχουν ανάγκη.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
            Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, απαιτεί να έχουμε ένα σωματείο που:
·        Θα είναι κοντά στο κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων.
·        Θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους.
Ένα τέτοιο σωματείο, συνδικάτο θέλουμε και αυτό θεωρούμε ότι είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.
Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουν οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
            Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα. Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα. Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, απαλλαγμένο από το βραχνά παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Έχουμε ευθύνη ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να μη γίνουμε δούλοι και σκυφτοί που θα προετοιμάζουν μια νέα γενιά χωρίς δικαιώματα