«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη τριών ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί και το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, στον Αστακό και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 20, 43 και 56 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από την αρμόδια αρχή, άδεια ικανότητας οδήγησης. 


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Ευηνοχώρι και στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21,26 και 30 ετών, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη Χώρα.   


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ


Σύλληψη δυο αλλοδαπών για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 24 και 31 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε,  βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (457) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και δυο συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (100) γραμμαρίων. 


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Νιφοραϊίκα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (8,4) γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σύλληψη  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στα Καλύβια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης είκοσι επτά μηνών για ναρκωτικά.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών σε βάρος ενός 43χρονου ημεδαπού, διότι έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Κρεστένων, στην οικία του στα Μακρίσια Ηλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο υπόγειο,  δώδεκα νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά (1953) φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, σπόροι της ίδιας ουσίας,  οκτώ συσκευασίες λαθραίου καπνού με αποσπάσματα κάνναβης συνολικού βάρους (60,6) γραμμαρίων.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο  ημεδαπών και αγνώστων ατόμων συνεργών τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
   
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, κλοπή, που διαπράχθηκε την 24-10-2017, στη Νέα Μανωλάδα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 30 και 31 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν  ταυτοποιηθεί και ενός ακόμα άγνωστου συνεργού τους.
Ειδικότερα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, την 24-10-2017 τα ξημερώματα είχαν αφαιρέσει, φορτηγό αυτοκίνητο, 51χρονης ημεδαπής, στη Νέα Μανωλάδα, από το οποίο πήραν μηχανικά εξαρτήματα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ. Τα εξαρτήματα αυτά τοποθέτησαν σε όχημα του 31χρονου.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, αξιοποίησαν πλήρως τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο και ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών.  Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν το κλεμμένο φορτηγό της 51χρονης, καθώς και το σύνολο των  μηχανικών τμημάτων που είχαν αφαιρέσει, τα οποία της αποδόθηκαν.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ,  στο Λευκοχώρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες, με  μικροποσότητες  κάνναβης. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

09-11-2017: Συνελήφθη ημεδαπός στο Αίγιο για κατοχή ασυρμάτου
08-11-2017: Συνελήφθησαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε κατάστημα στην Πάτρα
05-11-2017: Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές στο Αιτωλικό