«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από το Αίγιο ξεκίνησαν οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Από το Αίγιο ξεκίνησε σήμερα Τρίτη  7 Νοεμβρίου 2017 η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που οργανώνεται από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας , την  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Οι  εκπαιδευτικές και βιωματικές δράσεις  απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένων και Εσπερινών Λυκείων) όπως επίσης στις φοιτητικές κοινότητες και στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας...

Η ενημέρωση φιλοξενήθηκε στο Πολύκεντρο  Αιγίου, όπου έμπειροι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» μίλησαν στους νέους  για τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς. 
Μέσα από video, προβολές τύπου  ντοκιμαντέρ εκ μέρους των στελεχών του ΙΟΑΣ  και διαφανειών με συγκριτικά στατιστικά στοιχεία, εκ μέρους της ΕΛ.Α.Σ, αλλά και με βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, οι μαθητές και οι  φοιτητές είχαν  τη δυνατότητα να αντιληφθούν την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών π.χ. αλκοόλ. προκειμένου μακροπρόθεσμα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες τα ξημερώματα στις Καμάρες Αιγιαλείας παραβίασαν κεντρική είσοδο πρακτορείου Ο.Π.Α.Π., ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν  ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας (5.000) ευρώ, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα και  έγγραφα.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 3-11-2017 έως 4-11-2017 παραβίασαν μεταλλικά ρολά και κλειδαριές περιπτέρου, ιδιοκτησίας ημεδαπής στις Καμάρες Αιγιαλείας και αφαίρεσαν εκατό πακέτα και συσκευασίες τσιγάρων και καπνών, εισιτήρια της αστικής συγκοινωνίας, ένα φορητό υπολογιστή και ένα καταγραφικό μηχάνημα βιντεοεπιτήρησης του χώρου του περιπτέρου, συνολικής αξίας (6.250) ευρώ.

Ανεύρεση πολεμικού υλικού

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, περισυνέλεξαν χθες το πρωί, στην Κάτω Ψωφίδα Καλαβρύτων μια χειροβομβίδα, οξειδωμένη, η οποία βρέθηκε από 51χρονο ημεδαπό σε μάντρα αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του. Η  χειροβομβίδα θα παραδοθεί στην  αρμόδια στρατιωτική Υπηρεσία


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στη διασταύρωση Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια χάρτινη αυτοσχέδια συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης και ένα τρίφτη της ναρκωτικής ουσίας. 


Σύλληψη δύο  αλλοδαπών για παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Μέλισσα Λεχαινών Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 31 και 29 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.  


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη δυο  ημεδαπών για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο 108ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού στο ύψος του Ανοιξιάτικου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 62 και 31 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που ενήργησαν σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρήκαν και κατάσχεσαν, δύο συσκευασίες που περιείχαν αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4,6) γραμμαρίων.     


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 05/11/2017 έως 6/11/2017, στο Αγρίνιο, διέρρηξαν Δημοτικό Σχολείο και προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και βαριά σωματική βλάβη
    -   
-    Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 22, 19 και ενός ακόμα άγνωστου συνεργού τους, οι οποίοι  σήμερα τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, ενεργώντας από κοινού επιτέθηκαν σε δυο ημεδαπούς άνδρες,  ηλικίας 20 και 31 ετών, χτυπώντας τους με τα χέρια τους στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ  ο 22χρονος  αποχωρώντας από τον τόπο του περιστατικού, παρέσυρε με αυτοκίνητο και προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες, σε μια 23χρονη ημεδαπή.
-   
-    Οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ ενεργούνται συντονισμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.
-   

Σύλληψη δυο  αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας και  δυο ημεδαπών για παράβαση του Νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο 65ο χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, δυο 25χρονοι ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας και μια γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού με αυτοκίνητο δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36 και 27 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή     
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από τον Μάιο έως τον Ιούνιο του 2017 αφαίρεσαν από οικία 54χρονου ημεδαπού στην Βελβίνα Ναυπακτίας, ένα οικοδομικό καρότσι, τέσσερις κουλούρες σύρματος περίφραξης, οικοδομική ξυλεία καθώς και σκαλωσιές, συνολικής αξίας (5.000) ευρώ.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

•    την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,
•    την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και
•    την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ»

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Οι έρευνες συνεχίζονται.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 15χρονος ημεδαπός, διότι παραβίασε με κατσαβίδι πόρτα σταθμευμένου αυτοκινήτου, με σκοπό την κλοπή, χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του.
Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κατσαβίδι που χρησιμοποίησε.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή   
Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι, στο Βουπράσιο, δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 30 ετών,  οι οποίοι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από αποθήκη ημεδαπού μια ηλεκτροσυγκόλληση, ένα κρουστικό τρυπάνι και (47) φιάλες με φυτοφάρμακα, συνολικής αξίας (4.000) ευρώ. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 22χρονος αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας,  διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για υπόθεση ναρκωτικών.
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Κουβαρά Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου,  ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με δημοσίας χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο, τρεις αλλοδαπούς άνδρες υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εισέρθει παράνομα στη Χώρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 48χρονος ημεδαπός ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για αντίσταση.