«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 19χρονος για ναρκωτικά στο Αγρίνιο

Κατασχέθηκαν περίπου 100 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, ενήργησαν έλεγχο σε 19χρονο ημεδαπό, έξω από σταθμό λεωφορείων, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους ενενήντα επτά  γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα - καφενείο 38χρονης ημεδαπής ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ κατά τη διαφυγή του έθραυσε υαλοπίνακα του καταστήματος.
Σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψή του, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα μεθαδόνης.

Εξιχνίαση κλοπής    
Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, κλοπή, η οποία είχε συμβεί πριν δέκα ημέρες περίπου, στο Αγρίνιο, κατά την οποία δυο άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει από ημεδαπή, που κινούνταν πεζή το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου  για κλοπή σε βάρος δυο ημεδαπών, ηλικίας 17 και 16 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι αφαίρεσαν από το γραφείο Διευθυντή  Λυκείου στο Αίγιο, ένα φορητό υπολογιστή, συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αγνώστων δραστών για ληστεία
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι  χθες το πρωί, ενεργώντας από κοινού και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλες τύπου FULL FACE, παραβίασαν  παράθυρο αποθήκης κατοικίας στην Πάτρα,  όπου διαμένουν δυο ηλικιωμένες ημεδαπές, εισήλθαν στο εσωτερικό της και με τη χρήση σωματικής βίας και αυτοσχέδιων δεματικών, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης  δύο ετών για ενδοοικογενειακή βία.

***
Ολοκληρώθηκαν  οι δράσεις για την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στο Αγρίνιο,  η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας οργανώθηκε  από την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας , την  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Από 7 έως και  16 Νοεμβρίου  2017 υλοποιήθηκε πλήθος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο  για τη σωστή ενημέρωση και πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν μάστιγα για την κοινωνία μας.
 Στελέχη του ΙΟΑΣ  και Αξιωματικοί  της ΕΛ.Α.Σ ενημέρωσαν τους νέους  για τις δραματικές συνέπειες των τροχαίων, καθώς αποτελούν  πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 έως 29 ετών, δεύτερη για τις ηλικίες 5 έως 4 και τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 35-44.
Συνολικά τις δράσεις σε Αίγιο, Πύργο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο παρακολούθησαν
•     2.300 φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Α΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου) από γενικά, επαγγελματικά και εσπερινά σχολεία των περιοχών
•    541 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ και Δ Δημοτικού)
•    160 εκπαιδευτικοί
•    100 αστυνομικοί υπάλληλοι

Μαθητές και φοιτητές είχαν   βιωματική εμπειρία μέσω μηχανημάτων ανατροπής, σύγκρουσης και μέθης, αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα της τήρησης  των κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής και της αποφυγής χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών π.χ. αλκοόλ. προκειμένου μακροπρόθεσμα να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
 Με κεντρικό μήνυμα «Εκπαιδεύουμε μαθητές και φοιτητές. Κερδίζουμε σωστούς οδηγούς-υπευθύνους πολίτες», η φετινή διοργάνωση έδωσε προτεραιότητα στην υπεύθυνη και ασφαλή  οδήγηση.


***
Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές σε οικίες στην Ηλεία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί τους


Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια απόπειρα κλοπής και δυο κλοπές σε οικίες, που είχαν διαπραχθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες σε περιοχές της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος δυο ημεδαπών (άνδρας  -  γυναίκα) , ηλικίας 44 και 40 ετών αντίστοιχα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, οι τέσσερις δράστες ενεργώντας από κοινού, την 24/07/2017 το πρωί, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού στο Σκουροχώρι Ηλείας, όπου αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν με την μέθοδο της απασχόλησης, χρήματα και αντικείμενα, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους. 

Επίσης από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι δράστες την 15/10/2017 και την 21/10/2017 στο Κατάκολο και στον Πύργο Ηλείας, αφαίρεσαν με τη  μέθοδο της απασχόλησης από δυο ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 65 και 94 ετών, το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ, συνολικά. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

***
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν (4) αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή ακόμη (2) αλλοδαπών στην υπόθεση

Κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- (3.765) πακέτα τσιγάρα και πάνω από (750) συσκευασίες καπνού


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και συνελήφθησαν χθες (16 Νοέμβριου 2017) στην Αττική, (4) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 17 έως 34 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και προστασίας του ατόμου από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη (2) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 40 και 45 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης κατάλληλων πληροφοριών, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και χρησιμοποιούσαν τις (3) οικίες, όπου διέμεναν στην Αττική, ως χώρους αποθήκευσης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν χθες (16-11-2017), στις παραπάνω οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.765) πακέτα τσιγάρων (754) συσκευασίες καπνού  διαφόρων εταιρειών, το χρηματικό ποσό των (723) ευρώ και χαρτονόμισμά των (20) ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.
Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση - «Μίνι Μάρκετ», που διατηρεί ο 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καταγραφικό μηχάνημα με οθόνη, (3) κάμερες και (18) κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιημένες σε διάφορα ονόματα, που διατίθονταν προς πώληση.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Αθηνών, για να προσδιοριστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

***
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας  για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 22χρονης ημεδαπής, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία μητέρας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έπεισε την ανήλικη κόρη της να του αποστείλει φωτογραφίες της.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, προέκυψαν ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις διαδικτύου σε περιοχή της Μαγνησίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την (14 Νοεμβρίου 2017), στην κατοικία της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και (3) κινητά τηλέφωνα, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στην υπό έρευνα υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR


***
Επιστροφή 20 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ενωσης -Τουρκίας, σήμερα 16 Νοεμβρίου 2017, επιστράφηκαν 20 παράτυποι μετανάστες στην Τουρκία -18 άνδρες, μία γυναίκα και ένα συνοδευόμενο ανήλικο παιδί.
Οι πέντε ήταν από το Ιράκ, τρεις από το Πακιστάν, τρεις από το Αφγανιστάν, δύο από το Καμερούν και από ένας από Αλγερία, Ιράν, Τυνησία, Γουινέα, Νιγηρία, Μαρόκο και Μπουρκίνα Φάσο. Για 10 υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β’ βαθμό, τεσσάρων η  βούληση για υποβολή αιτήματος ασύλου τέθηκε στο αρχείο, τρεις είχαν παραιτηθεί από το σχετικό αίτημά τους και τρεις είχαν ανακαλέσει την έκφραση βούλησής τους.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής -Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιστροφές που πραγματοποιούνται στην Τουρκία, ισχύει το παρακάτω νομικό πλαίσιο:
α) Το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής το οποίο υπεγράφη στην Αθήνα στις 8 Νοεμβρίου 2001 και κυρώθηκε με το Ν.3030/2002 (ΦΕΚ Α΄-163/15-07-2002).
β) Η Συμφωνία Επανεισδοχής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας η οποία υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2013 στην Άγκυρα και τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014 για την επανεισδοχή υπηκόων Τουρκίας. Από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε ισχύ και για τους υπηκόους τρίτων χωρών, αντικαθιστώντας και το διμερές Ελληνο-Τουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής. Ωστόσο, κατά το τρέχον διάστημα η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τουρκικές αρχές και εκκρεμεί η υπογραφή Εφαρμοστικού Πρωτοκόλλου.
γ) Η Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 σύμφωνα με την οποία, από τις 20 Μαρτίου 2016, όλοι οι νεοεισερχόμενοι στα ελληνικά νησιά αλλοδαποί θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2016 και από 01-01-2017 μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:
•    Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, το 2016: 1.183  -το 2017: 14, σύνολο  1.197 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών
•    Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, το 2016: 54 -το 2017: 18, σύνολο 72  υπήκοοι Τουρκίας
•    Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, το 2016: 801 -το 2017: 642, σύνολο 1.443 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων (από τους οποίους 220 από τη Συρία)
δ) Επιπροσθέτως, από την έναρξη εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους οικειοθελώς μέσω Δ.Ο.Μ., 1.889 αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών που είχαν εισέλθει στη χώρα μας δια θαλάσσης από την Τουρκία.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-11-2017 έως 26-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 20-11-2017 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Κυπάρισος – Πεντάκορφος – Άγιος Βλάσιος – Χούνη.
•    Την Τρίτη 21-11-2017 και κατά τις ώρες 08.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα – Λευκό - Ταξιάρχης - Μεγάλο Δένδρο – Αετόπετρα – Δρυμώνας – Θέρμο – Αγία Σοφία – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Τετάρτη 22-11-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πατιόπουλο – Χρυσοπηγή – Φλωριάδα – Θεριακήσι – Αμοριανοί - Μαλεσιάδα. 
•    Την Πέμπτη 23-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Τρύφος – Κομποτή - Αρχοντοχώρι – Αετός – Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 24-11-2017 και κατά τις ώρες 15:00 έως 22:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παναγούλα – Βάρνακα  - Κανδύλα – Μύτικα – Πάλαιρο.
•    Το Σάββατο 25-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελαιοχώρι - Καστριώτισσα - Μαρλέσιο – Οικισμοί Συκούλας – Μενιδίου.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-11-2017 έως 26-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 20-11-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Τρίτη 21-11-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα – Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Τέταρτη 22-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Πέμπτη 23-11-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος. 
•    Την Παρασκευή 24-11-2017 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Το Σάββατο 25-11-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και  Πηνειού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδοχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη – Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – ‘Ολγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα.
•    Την Κυριακή 26-11-2017 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

***
Το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης  Πάτρας επισκέφθηκαν Αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών

Καταρτισμένος Αξιωματικός ενημέρωσε τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς του Δ.Ι.Ε.Κ. για τα θέματα της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων

Η επίσκεψη εντάσσεται στις προληπτικές – ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα
 
Χθες (15-11-2017) το απόγευμά, στο πλαίσιο προληπτικών και ενημερωτικών δράσεων,  που ενεργεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών, ανταποκρινόμενοι σε αίτημα του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Πάτρας, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς.
Πιο συγκεκριμένα, οι καρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας είχαν τη δυνατότητα, μέσω μιας διαδραστικής διαδικασίας, να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και να παρακολουθήσουν πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο απεικόνιζε πραγματικά περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα, κατά τη διάλεξη που αναπτύχθηκε από τον Προϊστάμενο της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, Αστυνόμο Β΄ Σπυρίδων ΝΙΑΡΟ και παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό σπουδαστές και εκπαιδευτικοί του Δ.Ι.Ε.Κ., αναλύθηκαν διεξοδικά τα λάθη στα οποία υπέπεσαν οι εμπλεκόμενοι οδηγοί σε κάθε περίπτωση.
Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Πάτρας, κ. Παναγιώτης ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για την ενημερωτική επίσκεψή τους καθώς και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία. 
Επισημαίνεται ότι, οι εκπαιδευτικές – προληπτικές δράσεις της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστούν αμείωτα, αποσκοπώντας στην ενημέρωση των πολιτών και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.