«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΚΚΕ - ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ»
Την Κυριακή 12/11 έξω από το Στρατόπεδο «Σπύρου Μουστακλή» του Μεσολογγίου, κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξόρμηση μοιράζοντας φυλλάδιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η εξόρμηση έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί από μέλος της διοίκησης του στρατοπέδου και προσπάθειας τρομοκράτησης των φαντάρων που είχαν έξοδο, καθώς τους άρπαζε τις ανακοινώσεις από τα χέρια, έξω από το στρατόπεδο, για να μην διαβαστούν, ενώ ταυτόχρονα πρόσταζε να απομακρυνθούν τα μέλη του ΚΚΕ και να διακόψουν την εξόρμηση.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αυτή, που έχει στόχο...
να εκφοβήσει τους φαντάρους, να μην μάθουν, στην προκειμένη περίπτωση, την ιστορική αλήθεια για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το ρόλο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, το ότι ο αντικομμουνισμός είναι πάντοτε προποµπός συνολικότερων αντιλαϊκών σχεδίων και έχει στο στόχαστρο συνολικά τον λαό, τη νεολαία, το κίνηµα.
Παράλληλα να μην αποκτήσουν σαφή εικόνα ότι οι συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως οι τελευταίες με την κυβέρνηση Τράμπ των ΗΠΑ (όπως τα 2,4 δις δολάρια για την αναβάθμιση των F16), συμφέρουν το κεφάλαιο και φορτώνονται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών όπου και ανήκουν η συντριπτική πλειοψηφία των στρατευμένων.
Το παραπάνω γεγονός έρχεται ως συνέχεια άλλων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλα στρατόπεδα ανά τη χώρα.
Καλούμε τους φαντάρους να μην συμβιβάζονται με την αρνητική κατάσταση και  μπροστά στις δυσκολίες. Να δείξουν θάρρος μπροστά στη φίμωση και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τα παραπάνω. Ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας η παρεμπόδιση φαντάρων να ενημερώνονται και μάλιστα έξω από τα στρατόπεδα. Οι φαντάροι, περνώντας την πύλη, δεν χάνουν τα δικαιώματά τους. Έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερώνονται και μέσα στα στρατόπεδα και έξω από αυτά κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
          ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
13/11/2017