«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

«Η ΕΝΩΣΗ»: Aνακοίνωση - Καταγγελία για την Βίαιη Επίθεση και Συλλήψεις στα Market In

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – Email:
somidip-enosi@hotmail.gr

Αγρίνιο 29/11/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» καταγγέλλει στους εργαζόμενους της περιοχής μας, τις συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζομένων των Super Market ΜΑRΚΕΤ ΙΝ (πρώην Καρυπίδη) στα Γιάννενα που συνεχίζεται εδώ και μέρες, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

Το αίσχος της  εργοδοτικής τρομοκρατίας και κρατικής καταστολής συνεχίζεται!

H κυβέρνηση εκτελώντας για μια ακόμα φορά τις εντολές της μεγαλοεργοδοσίας των MARKET IN προχώρησε πριν από λίγο σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται...
ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η  μανία των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) για να χτυπήσουν τη σημερινή κινητοποίηση και τους εργαζόμενους έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μπροστά σε αυτό το όργιο καταστολής είχε κηρύξει για σήμερα 24ωρη Απεργία στην επιχείρηση MARKET IN.

Η μεγαλοεργοδοσία  έχει ξεσαλώσει αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έδωσε η κυβέρνηση. Αξιοποιεί  τις δυνάμεις καταστολής, που με  μανία επιτέθηκαν και συνέλλαβαν τους 12 συναδέλφους. Γνωρίζουμε καλά πως ο Νόμος και Τάξη και αυτής της κυβέρνησης όπως και της προηγούμενης, είναι η αντιμετώπιση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων . Έτσι επιδιώκει η κυβέρνηση να “κλείσει την αξιολόγηση”, ποινικοποιώντας τους εργατικούς αγώνες και ξηλώνοντας το δικαίωμα στην απεργία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων του Καρυπίδη που διεκδικούν να δοθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα τους και να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από τους διαδόχους της επιχείρησης.

Το σωματείο μας θα πάρει όλα τα μέτρα να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι της περιοχής για αυτές τις εξελίξεις. Καλούμε τους εργαζόμενους στα "Market In", στα Ιωάννινα αλλά και στην περιοχή μας, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συναντηθούν με την αλληλεγγύη και τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Να δοθεί βροντερή απάντηση με την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη 2018.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει!
Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάνε τους εργάτες και στην εργοδοσία κάνουμε τις πλάτες.

Το Δ.Σ.