«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη  αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιγύπτου, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους 5,72 γραμμαρίων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη τεσσάρων
ημεδαπών για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της   παράβασης του νόμου για τα όπλα

   
Συνελήφθησαν, χθες νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25, 32, 43 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα...
οι τέσσερις ημεδαποί, βρισκόμενοι ως θαμώνες σε καφέ μπαρ, στο Αγρίνιο, λόγω προσωπικών διαφορών, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 25χρονου, του 32χρονου και του 43χρονου και τη μεταφορά των δυο πρώτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και του τρίτου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, όπου για τους τρεις ορίστηκε ρητή δικάσιμος, ενώ ο 25χρονος κρατείται, προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή Αγρινίου.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Αστακό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στα ενδύματά του και κατασχέθηκαν δυο συσκευασίες, που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 7,5 γραμμαρίων. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπής για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπολείμματα κοκαΐνης.
Παράλληλα συνελήφθη και η 44χρονη μητέρα του 17χρονου για παραμέληση της εποπτείας του.

Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
    
Σε συνέχεια του χθεσινού μας ενημερωτικού δελτίου αδικημάτων και συμβάντων, που αφορούσε τη σύλληψη 26χρονου για κλοπή σε κατάστημα τα ξημερώματα της 17-11-2017 στο Αγρίνιο, σας γνωρίζουμε ότι από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πρόεκυψε ότι ο δράστης το ίδιο βράδυ, είχε διαπράξει τρεις ακόμα κλοπές και συγκεκριμένα, δυο διαρρήξεις αυτοκινήτων ημεδαπών από τις οποίες αφαίρεσε αξεσουάρ των οχημάτων και μια κλοπή σε σκάφος ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή αφαιρώντας εργαλειοθήκες, αξεσουάρ αλιείας και ποσότητα πετρελαίου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Υπενθυμίζεται η χθεσινή μας εγγραφή,
«Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε αφαιρέσει από κατάστημα - καφενείο 38χρονης ημεδαπής ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ κατά τη διαφυγή του έθραυσε υαλοπίνακα του καταστήματος.
Σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν οι αστυνομικοί κατά τη σύλληψή του, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν μικροποσότητα μεθαδόνης».


Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, μια 56χρονη ημεδαπή, διότι αφαίρεσε από κατάστημα με γυναικεία είδη στο Αγρίνιο ένα αξεσουάρ.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 68,3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, έπειτα από εμπλοκή του ως οδηγός οχήματος σε τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για ληστεία
   
Από τους αστυνομικούς της Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 19, 37, 40 και 63 ετών, οι οποίοι χθες το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, λόγω προσωπικών διαφορών που είχαν με 16χρονο ημεδαπό, τον επιβίβασαν σε με τη βία σε αυτοκίνητό τους, τον οδήγησαν σε παραλία της περιοχής, όπου χτυπώντας τον, του αφαίρεσαν το κινητό του  τηλέφωνο, μικρό χρηματικό ποσό και τα ρούχα του, ενώ παράλληλα τον απείλησαν και τον εξύβρισαν με διάφορες φράσεις.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών. 

Σύλληψη ημεδαπής γυναίκας για κλοπή κατά συναυτουργία
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 17χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμα άγνωστες δράστιδες, που αναζητούνται, αφαίρεσαν από κατάστημα ενδύματα,  συνολικής αξίας εβδομήντα ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από 27χρονη υπάλληλο καταστήματος καφέ στην Πάτρα,  το κινητό της τηλέφωνο, συνολικής αξίας (200) ευρώ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη σε μικρό χρονικό διάστημα και τον συνέλαβαν, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα μαχαίρι.

***
Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν περισσότερα από πεντέμιση κιλά κάνναβης και τρία φυτά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας


Συνελήφθησαν, χθες (17-11-2017) το μεσημέρι, σε περιοχή της Βουπρασίας Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού  χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, της καλλιέργειας και της κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 27χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν (390) γραμμάρια κάνναβης, ένα τσιγάρο με μίγμα καπνού - κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των ογδόντα ευρώ.

Από την ενδελεχή αστυνομική προανάκριση που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε προμηθευτεί, έναντι αμοιβής, τις ναρκωτικές ουσίες από τον 56χρονο ημεδαπό.

Σε έρευνα, που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία, σε αποθήκη και σε θερμοκήπια του 56χρονου, βρήκαν  και κατέσχεσαν τα εξής:

?    (4) κιλά και (932) γραμμάρια κάνναβης,
?    (320) γραμμάρια φύλλων και κλαδιών κάνναβης,
?    Τρία φυτά κάνναβης που καλλιεργούνταν μέσα σε γλάστρες,
?    Ένα τμήμα φυτού της ίδιας ναρκωτικής ουσίας

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 27χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-11-2017 έως 26-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 20-11-2017  και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κράλλι – Ζησιμαίικα  - Νεοχώρι – Χαραυγή – Τζάιλο – Σανταμέρι – Πόρτες.           
•    Την Τρίτη 21-11-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.
•    Την Τετάρτη 22-11-2017 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαίϊκα  - Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.
•    Την Πέμπτη 23-11-2017 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος – Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο- Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια - Λευκάσιο. 
•    Την Παρασκευή 24-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα - Ζαρούχλα – Περιστέρα - Μεσορρούγι.            
•    Το Σάββατο 25-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα -  Αραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος. 
•    Την Κυριακή 26-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός  - Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι  - Ψωφίδα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (20-11-2017 έως 26-11-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 20-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γραμμένη Οξυά – Λεύκα – Μανδρινή.
•    Την Τρίτη 21-11-2017 και κατά τις ώρες 16:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού  Ξηρομέρου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιρά – Μπαμπίνη – Σκουρτού.
•    Την Τετάρτη 22-11-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 24:00, στις περιοχές του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γραμματικού  - Άγιος Ανδρέας -  Μεσάριστα – Λιθοβούνι – Ποταμούλα  -  Άνω Μακρυνού – Κάτω Μακρυνού.
•    Την Πέμπτη 23-11-2017 και κατά τις ώρες 18:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και του Αστυνομικού  Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μούσουρα – Ελληνικά – Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι – Κλεισορρεύματα – Λισιμαχία.
•    Την Παρασκευή 24-11-2017 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Ανθόφυτο – Καταφύγιο – Αναβρυτή – Άνω Χώρα – Κρυονέρια – Λιμνίτσα.
•    Το Σάββατο 25-11-2017 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Τμήματος Αιτωλικού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο - Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο - Κατοχή - Χρυσοβέργι. 

***
Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα σχετικά με τον τραυματισμό δικηγόρου από φωτοβολίδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2017, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. 

Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την  επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

***
Συνελήφθη σπείρα που διέπραττε κλοπές στην Αμαλιάδα

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν συλληφθεί έξι άτομα και εξιχνιαστεί δυο περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών στην πόλη 


Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, έξι ημεδαποί (δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες), ηλικίας 19, 22, 17, 18, 33 και 35 ετών, αντίστοιχα,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, οι έξι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με ακόμα ένα συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, χθες το πρωί παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας 65χρονης ημεδαπής στην Αμαλιάδα και αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι ενεργώντας στοχευμένες αναζητήσεις, εντόπισαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τους έξι δράστες και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κλοπιμαίων, που είχαν αφαιρέσει πριν λίγη ώρα οι δράστες, τα οποία αφού κατέσχεσαν, απέδωσαν στην 65χρονη.

Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι οι δράστες πριν μια εβδομάδα περίπου είχαν διαπράξει και άλλη διάρρηξη στην Αμαλιάδα, παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο, παράθυρο οικίας 58χρονης ημεδαπής και αφαιρώντας κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για συμμετοχή των δραστών και σε άλλα παρόμοια αδικήματα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.