«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κτηνοτρόφοι χθες 17 Νοεμβρίου στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας μετά από κάλεσμα της ΟΑΣ και  αγροτοκρηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής .Διαμαρτύρονται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υποστελέχωσης του Δασαρχείου που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των κτηνοτρόφων για χαρακτηρισμό για την άδεια σταβλικών εγκαταστάσεων.
Τα προβλήματα είναι εκρηκτικά αφού τα αιτήματα εκκρεμούν ακόμα και για χρόνια και βρίσκονται αντιμέτωποι με την εκπνοή προθεσμιών και απένταξη από προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας και άλλα....

 Οι ελλείψεις στο Δασαρχείο είναι τεράστιες και ξεπερνούν το 50% ακόμη και σε αυτό το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα της δεκαετίας του 1980 που δεν ανταποκρίνεται στο παραμικρό στις σημερινές ανάγκες.
 Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συνεχίζει συνειδητά να απαξιώνει και να υποβαθμίζει τις κρατικές δασικές υπηρεσίες που έχουν σαν αρμοδιότητα την προστασία και την διαχείριση της κρατικής δασικής περιουσίας σε μέσα προσωπικό και χρηματοδότηση.
Ενώ αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής είναι η υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης .Πράγμα που δυσχεραίνει την ειδή υπάρχουσα κατάσταση.
 Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων με τα την συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο του Δασαρχείου αποφάσισαν να κλιμακώσουν την δράση τους έως ότου δικαιωθούν με πρώτο στόχο η διαμαρτυρία να προγραμματιστεί άμεσα με δυναμική κινητοποίηση στην έδρα της Αποκεντρωμένης διοίκησης σε συνεννόηση με κτηνοτρόφους από όλη την περιφέρεια. Ταυτόχρονα δίνουν αγωνιστικό ραντεβού την επόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 το πρωί έξω από την περιφερειακή ενότητα Αίτ/νιας για το οξυμένο πρόβλημα των απλήρωτων βιολογικών που εκκρεμούν από το 2013.