«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY» προχώρησε ο  Δήμαρχος Αγρινίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφερόμενος στη σημασία του έργου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Σήμερα  είναι μια σπουδαία ημέρα για τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα από τα πιο σημαντικά έργα της πόλης. Υπογράφουμε για ένα γήπεδο  σύγχρονο, λειτουργικό και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Με την ανακατασκευή του αποδεικνύουμε ότι...
η δημιουργία υποδομών για τον αθλητισμό της νεολαίας,  αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή.
Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων λάμβαναν, επί σειρά ετών, ψεύτικες υποσχέσεις για την ολοκλήρωση του γηπέδου. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι πολιτικές δεξαμενές ήταν γεμάτες κονδύλια. Σήμερα, μόνο ειρωνικά χαμόγελα αξίζουν σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν γίνονται έργα στην πόλη. 
Οι πολιτικοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο και, κυρίως, να κρύβονται πίσω από αυτό. Κι επειδή εμείς,  δεν κάνουμε χάρες, δεν θα  τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο.
Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί τρανή απόδειξη ότι με νοικοκύρεμα, πολύ δουλειά και κυρίως την στήριξή σας μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.
Δεν θα επιτρέψουμε στις σκιές του παρελθόντος να στοιχειώσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας και να αποδώσουμε στους πολίτες έργα που τους αξίζουν».   

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου παρουσία του Αντιδημάρχου Νίκου Γκρίζη, του προέδρου της Δ.Κ Θέμη Γαμβρούλη και εκπροσώπων συλλόγων του Αγίου Κωνσταντίνου. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γαμβρούλης τόνισε ότι πρόκειται «για μια ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό και σίγουρα περισσότερο χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητα. Το Γήπεδο  είναι συνδεδεμένο με την προσωπική αλλά και την συλλογική διαδρομή όλων μας. Σας ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας χαρίσατε σήμερα».   

Το έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με ΦΠΑ, προβλέπει την ανακαίνιση των αποδυτηρίων  που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου,  συνολικής επιφάνειας 200 m2.  Στον αγωνιστικό χώρο  θα τοποθετηθεί νέος τεχνητός χλοοτάπητας τελευταίας γενιάς. Στο νότιο τμήμα του γηπέδου θα κατασκευασθεί νέα περίφραξη ενώ εσωτερικά του γηπέδου, ειδικότερα στο βόρειο και δυτικό τμήμα, θα κατασκευασθεί περίφραξη μέσου ύψους 1,60 m.
Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή ψευδοροφής ενώ θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες στον χώρο των αποδυτηρίων και  θα εγκατασταθούν πυλώνες  φωτισμού στον αγωνιστικό χώρο.

                                              
                                                                                ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ    
***
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες -  Κ.Δ.Α.Π. με Α. - ¨Η Γελαστή Πολιτεία ¨ του Δήμου Αγρινίου,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώνει,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες στις 3 Δεκεμβρίου,  Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών  στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2017. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 09:00π.μ. έως 21:00μ.μ. στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. με Α., Αγίου Γεωργίου & Οινέως.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο πρόεδρος του
Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Βασιλείου Ιωάννης
 
***
Eυχαριστήρια Επιστολή 

Ευχαριστούμε θερμά την Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη για την προσφορά των

5.000  κιλών γιαουρτιού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου.

  
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ