«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σχηματισμός δικογραφίας για παράβαση της Νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος...
σύμφωνα με καταγγελία 47χρονης ημεδαπής, πριν δυο ημέρες το απόγευμα στην παραλία Αγίου Ηλία Αιτωλοακαρνανίας, θανάτωσε δύο αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλους), παρέχοντάς τους δηλητηριασμένη τροφή.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι ξημερώματα της 19-11-2017 παραβίασαν κεντρική είσοδο πρατηρίου υγρών  καυσίμων στην Τεμένη Αιγιαλείας, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, έγγραφα  και τιμολόγια.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
   
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι πριν τέσσερις ημέρες τα ξημερώματα, παραβίασαν πόρτα πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Διακοπτό Αιγίου, ιδιοκτησίας 58χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (450) ευρώ, μια παιχνιδομηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο.

***
Συνελήφθη 25χρονος που σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος του

Ο  δράστης ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δυο άγνωστοι δράστες, ασκώντας του σωματική βία, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ

Ο συλληφθείς εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδερφού του είχε χάσει την ίδια ημέρα σε ζωντανά στοιχήματα, το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ


Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το απόγευμα, εργαζόμενος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ του αδερφού του έχασε σε ζωντανά στοιχήματα το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ.

Για να δικαιολογήσει την υφαίρεση των χρημάτων, κατήγγειλε ψευδώς στο κέντρο επιχειρήσεων του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ότι δυο άγνωστοι δράστες του ανέκοψαν με όχημα την πορεία του και με την άσκηση σωματικής βίας, τον έριξαν στο έδαφος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Επιπλέον, επειδή ο 25χρονος «ένιωσε αδιαθεσία από τη ληστεία σε βάρος του», διεκομίσθη με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Ο Άγιος Ανδρέας», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της ληστείας συγκροτήθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο μετέβη άμεσα στον τόπο του περιστατικού, όσο και στο νοσοκομείο, για τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων και πειστηρίων της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς προανάκρισης, που διενήργησαν οι αστυνομικοί, συγκεντρώθηκαν αποδεικτικά στοιχεία, υπό το βάρος των οποίων ο 25χρονος ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος του, προκειμένου να δικαιολογήσει τα χρήματα που υφαίρεσε από την επιχείρηση του αδερφού του.

Επισημαίνεται, ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διερεύνηση καταγγελιών, διενεργούν πάντοτε με σοβαρότητα και εχεμύθεια, ενδελεχείς και εμπεριστατωμένες έρευνες, συλλέγοντας αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα  και δεν δέχονται αβίαστα τα υποκειμενικά στοιχεία, που κατατίθονται από τους παθόντες.

Υπενθυμίζεται, ότι σε προγενέστερο χρόνο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών είχε εξιχνιάσει ακόμα μια σκηνοθετημένη ληστεία, από υπάλληλο επιχείρησης της Πάτρας, ενώ τα χρήματα που είχε δηλώσει ότι είχαν αφαιρεθεί, στην πραγματικότητα τα είχε υπεξαιρέσει. (ΣΧΕΤ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:  21-10-2017: Συνελήφθη 36χρονη που σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της ).

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

***
Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν:
Στην Αττική:
•    σε εστιατόριο, η μη έκδοση (16) αποδείξεων, συνολικής αξίας (1.132) ευρώ, παράβαση για την οποία και ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης,
•    σε καφέ, η μη έκδοση (2) αποδείξεων,
•    σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση (4) αποδείξεων, ενώ απασχολούνταν και εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
•    σε καφέ μπαρ, η μη έκδοση  (3) αποδείξεων,
•    σε εστιατόριο, απασχολούνταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, και
•    σε εστιατόριο, η μη έκδοση (2) αποδείξεων, ενώ απασχολούνταν εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Στη Βόρεια Ελλάδα:
•    σε (12) επιχειρήσεις εμπορίας ελαιολάδου, η έκδοση (26) πλαστών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας (17.089,12) ευρώ, με σκοπό τη διακίνηση και πώληση (1.531) λίτρων ελαιόλαδου,
•    σε ατομική επιχείρηση μετά από διασταύρωση φορολογικών στοιχείων για τα τρία τελευταία έτη προέκυψε παράνομη προμήθεια ειδών συνολικής αξίας περιπου (110.000) ευρώ,
•    σε κέντρο διασκέδασης, η μη έκδοση (33) αποδείξεων καθώς επίσης και η έκδοση ανακριβών αποδείξεων για (62) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, με αποτέλεσμα η συνολική αξία αυτών να υστερεί κατά (1.409,80) ευρώ, παράβαση για την οποία θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ, καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης,
•    σε καφετέρια, η μη έκδοση (6) αποδείξεων λιανικής πώλησης, καθώς επίσης και (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε ψητοπωλείο, (6) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε καφετέρια, (3) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, και
•    σε αναψυκτήριο, να απασχολείται εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
Για τα αποτελέσματα των ελέγχων ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.