«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πολιτική εκδήλωση για τους Αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο Πεδίο Βολής Αγριλιάς Μεσολογγίου

Πανελλήνια Ένωση
 Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας 


Παράρτημα Μεσολογγίου – Αιτωλικού

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 
ΩΡΑ 10.30 
ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 
 ΣTHN ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

   Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2017, στις 10:30 το πρωί, σας προσκαλούμε σε πολιτική εκδήλωση που θα γίνει, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πύλη του Μεσολογγίου, για να τιμηθούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που εκτελέσθηκαν στο πεδίο βολής της Αγριλιάς.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


10:30 Προσέλευση στο χώρο του μνημείου

10:40 Προσκλητήριο νεκρών

10:50 Απαγγελία ποιημάτων

11:00 Ομιλία από εκπρόσωπο του παραρτήματος

της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσολογγίου Αιτωλικού

11:20 Κατάθεση στεφάνων

11:30 Πένθιμο εμβατήριο

11:35 Εθνικός Ύμνος-Τέλος της εκδήλωσης
Ta τελευταία γράμματα

«Σεβαστοί μου γονείς, ίσως και χωρίς αμφιβολία μετά από λίγες ώρες θα βρίσκομαι μπροστά στο απόσπασμα.....τον καιρό που κρατούσα το τουφέκι πείστηκα ότι ο αγώνας είναι τίμιος και γι' αυτόν πεθαίνω. Κάνοντας απολογισμό της όλης ζωής που έζησα βλέπω ότι κανέναν δεν πείραξα και κανένα κακό δεν έκανα γι' αυτό κι αν ζούσα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσα. Δε θέλω να λυπηθείτε για τον άδικο σκοτωμό μου. Σας ζητώ να συνεχίσετε τον αγώνα που εγώ άφησα μεσοστρατίς. Ζήτω το  ΚΚΕ. Σας φιλώ για τελευταία φορά. Πάνος».
Πάνος Αλεξάς

«...Με δίκασαν όχι γιατί ήμουνα κανένας κλέφτης, εγκληματίας, όχι γιατί ήμουνα προδότης, αλλά γιατί ήμουνα Έλληνας, πατριώτης, κομμουνιστής. Πεθαίνω περήφανος για ότι είμαι. Θέλω να 'σαι περήφανος για μένα. Είμαι παιδί του λαού γέννημα θρέμμα και γι' αυτό δίνω το αίμα μου...χιλιάδες αδέλφια μου πήραν πριν από μένα τον ίδιο δρόμο...δε θέλω εκδίκηση, κάντε ότι συμφέρει το λαό»
Σωτήρης Θεοδωρόπουλος