«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 67ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε έξω από σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του Κουβαρά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός,  διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει με αυτοκίνητο ένα δέμα, το οποίο περιείχε (15) κιλά και (490) γραμμάρια λαθραίου καπνού που ήταν διαμοιρασμένα σε δεκαπέντε συσκευασίες.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι τα ξημερώματα της 27/11/2017 διέρρηξε φαρμακείο και αφαίρεσε το  χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
     
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απλή σωματική βλάβη.


Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα
    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε να διαθέτει προς πώληση (166) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (250) γραμμάρια λαθραίου καπνού.


Σύλληψη τριών αλλοδαπών για παράβαση του Νόμου για τους αλλοδαπούς

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19, 19 και 24 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διαμένουν παράνομα στη Χώρα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας

   
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για φθορά σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι από 24/11/2017 έως 27/11/2017 προκάλεσαν ρύπανση στην εξωτερική τοιχοποιία Λυκείου στην Πάτρα, σχεδιάζοντας άσεμνες εικόνες και αναγράφοντας φράσεις ανάλογου περιεχομένου.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό  ημεδαπού

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα, το οποίο έλαβε χώρα χθες το απόγευμα, στο 2,5ο  χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σκιαδά – Πτέρης, όπου 68χρονος ημεδαπός, οδηγώντας  αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, σε χωμάτινη οδό, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το όχημα του εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή  
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι χθες το απόγευμα, ενεργώντας από κοινού, με ακόμα δυο αγνώστους δράστες που αναζητούνται, αφαίρεσαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 22χρονου ημεδαπού,  προσωπικά του έγγραφα, ένα μπουφάν, γυαλιά ηλίου και πιστωτικές κάρτες.
Επισημαίνεται ότι όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
    
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 27/11/2017 τα ξημερώματα, παραβίασαν πόρτα  Ιερού Ναού στον Πύργο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό  των τριακοσίων (300) ευρώ και πέντε αφιερώματα.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα με την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή
H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι,  εκδόθηκαν αποφάσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και από την  Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, σύμφωνα με τις οποίες, κατά την διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, μεταξύ των ομάδων Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός, που θα διεξαχθεί την 29-11-2017 και ώρα 19:30, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, στην Πάτρα, απαγορεύεται οποιαδήποτε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας προς το γήπεδο.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με την προσαγωγή εννέα ατόμων στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ανακοινώνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες, σε οικίες στις περιοχές Καλλιθέας και Νέου Kόσμου, όπου μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί:
•    ψηφιακό υλικό,
•    πυροκροτητές,
•    υλικά του εμπορίου, τα οποία δυνητικά μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την κατασκευή εκρηκτικής ύλης και
•    ταξιδιωτικά έγγραφα.
Οι έρευνες συνεχίζονται.