«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Σ.Υ.Π.Ε.Α.) ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (Σ.Υ.Π.Ε.Α.)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                              
    
ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  
  
 Η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας, που σε κάθε ευκαιρία αποκαλεί συνεργάτες τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφέρειας, απόδειξε το αντίθετο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 9ης-11-2017. Ο Σύλλογός μας αν και  έχει υποβάλλει τρεις φορές, το τελευταίο πεντάμηνο, αίτημα να μπουν σαν θέμα και να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το...
κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ, οι μετακινήσεις προϊσταμένων και υπαλλήλων χωρίς αιτιολόγηση κι άλλα σοβαρά προβλήματα, δεν έχει βρει ανταπόκριση από την Περιφερειακή Αρχή.
    Κι ενώ τα δημόσια ΚΤΕΟ, εδώ και χρόνια, είτε υπολειτουργούν, είτε είναι κλειστά σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ετοιμάζεται να τα μετατρέψει σε Ανώνυμες Εταιρείες, η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί πως με μια επίσκεψη του Περιφερειάρχη σε κάποιο δημόσιο ΚΤΕΟ λύνεται το πρόβλημα κι άρα δεν χρειάζεται καν να  συζητηθεί!!!
      Κι ενώ ένα πλήθος άλλων προβλημάτων και συγκεκριμένα, στοχοποίηση δημοσίων υπαλλήλων, μείωση κατά 40% των εργαζομένων στις περιφέρειες, υγιεινή κι ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους, οργανόγραμμα και περιγράμματα θέσεων, μεταφορά αρμοδιοτήτων των ΥΔΕ, αξιολόγηση, συνδικαλιστικός νόμος, επιμόρφωση, ανθυγιεινό επίδομα, οδοιπορικά, υπερωρίες, γραφειοκρατία, νομική προστασία υπαλλήλων, έγκαιρες κατευθυντήριες οδηγίες κ.α.,  κάνουν αφόρητη την καθημερινή πραγματικότητα των υπαλλήλων, η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν έχουν δικαίωμα ούτε για  ένα σχόλιο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
    Κι ενώ οι μετακινήσεις χωρίς διαφάνεια, χωρίς κριτήρια και χωρίς διαδικασίες, δίνουν και παίρνουν μετατρέποντας τις Διευθύνσεις  της έδρας στο Μεσολόγγι σε γραφεία,  φουντώνοντας αντιπαλότητες κι ανταγωνισμούς μεταξύ των συναδέλφων, προκαλώντας προσφυγές και  καταγγελίες και επιφέροντας την πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, η Περιφερειακή Αρχή προσποιείται πως όλα βαίνουν καλώς!!! 
   Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, της 9ης -11-2017, οι μάσκες έπεσαν!
   Κατά τη διαδικασία επερώτησης για τις αυθαίρετες μετακινήσεις στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και μετά την απάντηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, ζητήθηκε από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και από τον πρόεδρο του Συλλόγου μας, να δοθεί ο λόγος σε έναν εκ των  εκπροσώπων των εργαζομένων  των Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας, που υπομονετικά περίμεναν να μιλήσουν. Με το πρόσχημα πως δεν το επιτρέπει ο κανονισμός, δεν τον έδωσαν,  την ώρα που οι ίδιοι τον «παραβίαζαν», δίνοντας το δικαίωμα σχολιασμού, χωρίς  τυπικά να επιτρέπεται,  σε όποιον ήθελαν, τόσο σε αυτή, όσο και σε προηγούμενη επερώτηση.  
   Αποδείχτηκε έτσι πανηγυρικά πως τα μεγάλα λόγια περί δημοκρατίας, ανοιχτών θυρών και συνεργατών είναι απλά ψευδεπίγραφα και γίνονται μόνο και μόνο για να ξεγελούν όσους μπορούν.
   Ο ΣΥΠΕΑ δεν πτοείται από την απαξιωτική και προκλητική αυτή πρακτική και συνεχίζει τον αγώνα για την ανάδειξη κι επίλυση των προβλημάτων γιατί θεωρεί πως είναι σωστός και δίκαιος.
   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σύλλογο για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτή και κάθε άλλη απαράδεκτη πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας.
   Είμαστε σίγουροι ότι θα επιβάλουμε τη συζήτηση των προβλημάτων μας, σαν κανονικό θέμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Υ.Π.Ε.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωνσταντίνος Βέλλιος            Μιλτιάδης Λιάπης