«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ν. Μωραϊτης: Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης (VIDEO)


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοέμβρη.

Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν...
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι. Κατά δήλωσαν ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΧΑ. "Παρών" ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.

Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, αφού ο λαός έχει μειώσει την κατανάλωση σε απαραίτητα αγαθά, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου.

Ζήτησε επίσης την κατάργηση των διοδίων και του φόρου στο πετρέλαιο για τους αγρότες και τους πωλητής των λαϊκών αγορών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο για τα καράβια των εφοπλιστών αλλά όχι για τα τρακτέρ των αγροτών και τα οχήματα των πωλητών που μεταφέρουν τα προϊόντα.

Χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που φορολογούνται από το 1ο ευρώ, έχουν αυξημένες εισφορές και αγοράζουν πανάκριβα τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και το πετρέλαιο, ενώ σημείωσε ότι εκτοπίζονται από τις μεγάλες καπιταλιστικές μονάδες και πως συγκεντρώνεται η αγορά σε μια χούφτα αλυσίδες.

Στη συζήτηση επί των άρθρων, ο Νίκος Μωραΐτης εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά, τους μικρομαγαζάτορες κι εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους να μη ξεγελαστούν, να μη δείξουν καμία ανοχή, να δημιουργήσουν μέτωπο αντίστασης, σύγκρουσης, κοινωνική συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – κυβέρνησης. Διαφορετικά το μέλλον τους είναι προδιαγεγραμμένο με ξεκλήρισμα και φτώχεια, επισήμανε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ σε μια σειρά άρθρων