«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον δήμο Αγρινίου

«OXI  ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για  την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε  εκδήλωση-δράση, το Σάββατο 25 Νοέμβρη, στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς με μεγάλη επιτυχία...
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Γεώργιος Βαρεμένος, εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας καθώς και συμπολίτες μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν εκ του σύνεγγυς για το έργο του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, να διαβάσουν σελίδες από τα Ημερολόγια Ζωής γυναικών που βίωσαν τη βία και να απολαύσουν τα χορευτικά δρώμενα από την χορευτική ομάδα της κ. Πίσιου Ελένης και το ζευγάρι tango  Φώλου Κωνσταντίνου και Καμμένου Βασίλειας.
Για μια ακόμη φορά η ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών απέδειξε πως κανένας δε σωπαίνει στη βία κατά των γυναικών. 

***
400.000 ευρώ για ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών οδών του Αγρινίου.


Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση των φθορών σε  τμήματα  οδών στην πόλη του Αγρινίου τα οποία,  σε πολλές περιπτώσεις,  δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και εγκυμονούν κινδύνους για την κυκλοφορία των πεζών.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις συνολικού προϋπολογισμού  400.000,00 € (με Φ.Π.Α.).
        Στην σημασία του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε την υπογραφή της σύμβασης ενός έργου μείζονος σημασίας για την καθημερινότητα των δημοτών μας. Αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής  και αποτελεί επιστέγασμα των συντονισμένων ενεργειών  της Δημοτικής Αρχής προς όφελος τους. Η προσπάθεια,  να γίνει το Αγρίνιο μια βιώσιμη πόλη με υποδομές και υπηρεσίες που συμβάλλουν  στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, είναι συνεχής».

                                                                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                       Με εκτίμηση
                                                           Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                            Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                                                                 ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ


***

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY».
Αύριο, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 12.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα υπογράψει την σύμβαση του έργου : «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟY».

                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους  ταξιδεύει. . .  στο Αγρίνιο και  στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ».

 

Δωρεάν προβολές ταινιών για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο Αγρίνιο!

Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους  ταξιδεύει. . .  στο Αγρίνιο και στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ». Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 θα προβληθεί η ταινία : Ο Μίνυ και ο κλέφτης του Μελιού.
(Μεταγλωττισμένο – Α΄-Β΄- Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)
Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 θα προβληθεί η ταινία: Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα  (Γ΄Δ΄Ε΄ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ).
Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία : Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς (Β/θμια εκπαίδευση).
Οι παραπάνω ταινίες θα προβληθούν κατόπιν συνεννόησης με τα σχολεία.



                        ***
Ο Δήμος Αγρινίου και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης  διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου
του Γλύπτη Βασίλη Παπασάικα
΄΄ ΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΠΡΑΛΟ΄΄
τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00  σε αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς (Σκαλτσοδήμου 9, Αγρίνιο).
Την εκδήλωση προλογίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
κ.Μαρία Παπαγεωργίου. Ο συγγραφέας συνομιλεί με την Επιμελήτρια του βιβλίου κ. Βάσω Κυριαζάκου  και υπογράφει αντίτυπα.

Ο Βασίλης Παπασάικας  γεννήθηκε στο Καινούριο το 1956 από  γονείς αγρότες, τον Γιώργο και τη Θεοφανώ Παπασάικα. Σπούδασε σχέδιο κοντά στον Βρασίδα Βλαχόπουλο και γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών από το 1974-1984.
Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις  και έχει  λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Πολλά έργα του  βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και πολλά μνημειακά του έργα  κοσμούν δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα.