«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΑ ΑΜΠΑΡΙΑ του Δ. ΘΕΣΤΙΕΩΝ !

Στην πανέμορφη περιοχή του δήμου Θεστιέων, στα Αμπάρια, διοργανώθηκαν και φέτος, την Καθαρή Δευτέρα κούλουμα. Ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου που γιορτάζει, την πρώτη μέρα της άνοιξης, την έναρξη της σαρακοστής.
Σε κύριες γραμμές η εκδήλωση ήταν καλή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορούσε να ήταν καλύτερη, απ’ την πλευρά της πιο σωστής αξιοποίησης του χώρου.
Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί το χορευτικό του Πολιτιστικού Ομίλου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» (Που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια απ’ την ίδρυσή του και για μια ακόμη φορά η εμφάνισή του ήταν επιτυχημένη), σε πιο περίοπτη θέση.
Καλό θα ήταν οι διοργανωτές να επιμελούνται το μουσικό περιεχόμενο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μικροπαράπονα!
Μας πλησίασε κάποιος απ’ τους παρευρισκόμενους, (που είναι εκπαιδευτικός)
«Γράψτε κάτι γι’ αυτό το χάλι, που γίνεται στην Ελλάδα»
Ποιο απ’ όλα του απαντώ…
«Να γι’ αυτό που γίνεται με τη μουσική, εγώ είμαι Έλληνας και θέλω ν’ ακούσω Ελληνικά Τραγούδια, να το γράψεις σαν παράπονο»! Μπράβο δάσκαλε έχεις δίκιο, έχουμε πλούσια πολιτιστική παράδοση κι είναι άδικο να την περιφρονούμε!
Δημήτρης Τραπεζιώτης (δήμαρχος) - Γιώργος Σταμούλης (αντιδήμαρχος)
Ο δήμαρχος Θεστιέων κος Δημήτρης Τραπεζιώτης, μας δήλωσε:
«Είμαστε εδώ στα Αμπάρια Παναιτωλίου, κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, η μέρα είναι όμορφη και ο κόσμος απολαμβάνει το καθαρό περιβάλλον. Ο κόσμος απολαμβάνει και τα νηστίσιμα και παραδοσιακά εδέσματα, που προσφέρει δωρεάν ο δήμος Θεστιέων, στους δημότες αλλά και σε τρίτους επισκέπτες.
Σήμερα πέφτουν οι μάσκες της ενηλικιότητας και ξαναγινόμαστε παιδιά. Γι’ αυτό η αποκριά είναι κυρίως χαρά, ευθυμία, φαντασία, χρώματα και προσωπιδογραφίες αυθορμητισμού και παρορμητικότητας
Εύχομαι σ’ όλους χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή.»
Της λεβεντιάς ο τσάμικος......Μπράβο στον Πολιτιστικό Όμιλο ΘΕΣΤΙΕΙΣ !
Ρεπορτάζ Δημήτρης Ντόκας