«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

«Κοινή Ατζέντα στα Δυτικά: Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για την περιφερειακή Ανάπτυξη».

Το πολυσυνέδριο – έκθεση Forum Ανάπτυξης 2009 διοργανώνει στις 30 Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα, (ώρα έναρξης 6.00 μ.μ.), την Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας, στην σύγχρονη αίθουσα συνεδρίων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης), με θέμα: «Κοινή Ατζέντα στα Δυτικά: Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Για την περιφερειακή Ανάπτυξη».
Είναι η δεύτερη φορά που του Forum Ανάπτυξης δίνει το «παρών» στην Αιτωλοακαρνανία με την διοργάνωση μιας ημερίδας, η οποία έχει στόχο να αναδείξει ένα πλαίσιο θεμάτων πάνω στα οποία μπορεί να υπάρξει κοινή δράση από τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας.
Στην πρώτη ημερίδα που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2008, η ανταπόκριση φορέων και επιχειρήσεων ήταν μεγάλη και έδωσε το έναυσμα της συνέχισης αυτής της προσπάθειας.
Στην Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας 2009, το ζήτημα της αναζήτησης μιας κοινής ατζέντας συνεργασίας μπαίνει ευθέως υπό την πίεση και της οικονομικής κρίσης, με στόχο πάντα την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης.
Όπως έγινε στην πρώτη εκδήλωση του Forum Ανάπτυξης, έτσι και στην φετινή Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνουν μέρος σημαντικοί πολιτικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων από την Δυτική Ελλάδα.
Χαιρετισμό – παρέμβαση θα κάνει ο κ. Μάριος Σαλμάς, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Θύμιος Σώκος, Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Ανδρέας Φούρας, Δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Πέτρος Γρουμπός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.
Στη συζήτηση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ενεργά φορείς της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Οικονομίας και κοινωνικοί φορείς από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Το συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας.
Να σημειωθεί ότι φέτος το Forum Ανάπτυξης για πρώτη φορά μεταφέρει στην Ημερίδα Αιτωλοακαρνανίας και τον θεσμό του «Ελεύθερου Βήματος» με δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η έναρξή του θα γίνει στις 17.30 – 18.30 με τις ομιλίες των κ.κ. Νικολάου Κουτσαντώνη και Κωνσταντίνου Παπαγιαννόπουλου, Πρόεδρου και Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Δυτικής Ελλάδας αντιστοίχως, με θέμα: «Ο ρόλος του Αντιπροσώπου σήμερα, στη στήριξη του Εμπορίου».
Στις 19.00 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Χρήστου Φωτόπουλου, Καθηγητή Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ Αγροτικών Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου, με θέμα: «Στρατηγικός σχεδιασμός του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα».
Χορηγοί της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας του Forum Ανάπτυξης 2009 είναι ο ΟΤΕ, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η εταιρεία εκθεσιακών συστημάτων VISION και ο Αχελώος TV.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει η Σύμβουλος ΕΠΕ και η εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το Forum Ανάπτυξης 2009 θα συνεχίσει τις περιφερειακές πρωτοβουλίες του με τη διοργάνωση της Ημερίδας Ηλείας, που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο στις 4 Μαΐου 2009 και την Ημερίδα Μεσσηνίας, που θα γίνει στην Καλαμάτα στις 28 Σεπτεμβρίου 2009, πάντα με στόχο την ανάδειξη «Κοινής Ατζέντας στα Δυτικά για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την περιφερειακή Ανάπτυξη».