«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Όταν θέλουμε, μπορούμε!

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Φιλίππειο Δημοτικό Γυμναστήριο Βέροιας.
"Σήμερα μιλά η Βέροια. Μιλά η Ημαθία. Από εδώ, από τη Μακεδονία, στέλνουμε ένα μήνυμα. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε ξανά την Ελλάδα.Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Διότι η δική σας παρουσία δίνει ελπίδα, αποτελεί μήνυμα αγώνα για το σήμερα, αλλά και το αύριο της Ελλάδας, με μια νέα κυβέρνηση, του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.Είμαστε εδώ ενωμένοι, δυνατοί, ενώνοντας τον Ελληνικό λαό για τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν επιλογές.Υπάρχουν επιλογές για την Βέροια, υπάρχουν επιλογές για την Ημαθία. Υπάρχουν επιλογές για την Μακεδονία και την Ελλάδα. Αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έχουμε μείνει ήδη πίσω κι έχουμε μπει σε μια διεθνή κρίση ανοχύρωτοι, λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει λύση. Φτάνει να κάνουμε τις σωστές επιλογές και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Τώρα είναι ώρα να αλλάξουμε πορεία, να αλλάξουμε πολιτική. Διότι βρισκόμαστε σ' ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Φίλες και φίλοι, ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξει στη χώρα μας. Αυτοί που απέτυχαν παντού, οι της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχουν άλλο να πουν, απλώς ρωτάνε: «Μα εσείς μπορείτε;»Πρώτα απ' όλα, απαντάμε: Εμείς θα κριθούμε, όχι από τα λόγια, εμείς θα κριθούμε από την πράξη. Και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ο Ελληνικός λαός ξέρει πού διαφέρουμε εμείς από τη Νέα Δημοκρατία. Σε αντίθεση με αυτούς, δεν φοβόμαστε να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα του τόπου, με τα συμφέροντα και τους μικροκομματισμούς. Διότι εμείς, προτάσσουμε το συμφέρον του λαού, των πολλών, του πολίτη. Είναι άλλη η πορεία μας, η κατεύθυνση και οι στόχοι μας.
Ας δώσουμε το λόγο στον Ελληνικό λαό να αποφασίσει.ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία;Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία;Αξιοπρεπή διαβίωση ή φτώχια;Ασφάλεια ή ανασφάλεια;Δουλειά ή ανεργία;Πράσινη Ανάπτυξη ή ύφεση;Παραγωγική ανασυγκρότηση ή παρασιτική πελατειακή οικονομία;Με τους τραπεζίτες ή με τους πολίτες;Με το μεγάλο κεφάλαιο ή με τον απλό εργαζόμενο, τον μισθωτό, τον αγρότη, τον επαγγελματοβιοτέχνη;Κοινωνική ευαισθησία ή αναλγησία;Προστασία του δημόσιου πλούτου ή ξεπούλημα;Φόβος και υποταγή στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα ή ισχυρή και περήφανη διαπραγμάτευση;Ο λαός, με την ψήφο του, θα διαλέξει. Θα διαλέξει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Ένα κράτος που έχει έγνοια για τον πολίτη. Με επίκεντρο τον άνθρωπο. Για να βρουν τη θέση τους στο μέλλον τα όνειρα των παιδιών μας.Αυτό είναι το δικό σας μήνυμα.Είναι το μήνυμα της Βέροιας.Είναι το μήνυμα της Ημαθίας.Είναι το μήνυμα που εσείς στέλνετε σε όλη την Ελλάδα.Υπάρχει άλλος δρόμος.Σ' αυτόν πορευόμαστε, για τη νίκη.Καλό μας αγώνα."
Ομιλία σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Φιλίππειο Δημοτικό Γυμναστήριο
Πλατεία Ωρολογίου, Βέροια (15 Μάρτη 2009) Πηγή φωτό: "www.papandreou.gr"