«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου κ.Παύλου Μοσχολιού για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Να σταματήσει τώρα το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται να συντελεστεί με την εκτροπή του ποταμού Αχελώου στη Θεσσαλία καλεί την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Παύλος Μοσχολιός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (Κυριακή 22 Μαρτίου).
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου έχει ως εξής:
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, μας δίνει μία ακόμη αφορμή να συζητήσουμε για τους υδάτινους πόρους υπεύθυνα και συνειδητά.
Το νερό είναι ίσως το πολυτιμότερο αγαθό που μας παρέχει απλόχερα η φύση. Αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη, την υγιεινή διαβίωση, την καθημερινότητά μας, την ίδια τη ζωή μας.
Η επίδραση των κλιματικών αλλαγών στους υδάτινους πόρους με τη μόλυνση και τη ρύπανση των νερών και την αλόγιστη σπατάλη του περιβαλλοντικού αποθέματος, οφείλει να ενεργοποιήσει όλους -πολίτες και φορείς- στην κατεύθυνση της ορθολογικής και όχι της αποσπασματικής διαχείρισης.
Ειδικότερα στο νομό μας, στην Αιτωλοακαρνανία που διαθέτει δύο από τους σπουδαιότερους υγροβιότοπους της χώρας, τη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού-Μεσολογγίου και τον Αμβρακικό, που διαθέτει φυσικές και τεχνητές λίμνες και ποτάμια μοναδικής περιβαλλοντικής αξίας, η ορθολογική διαχείρισή τους πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται από όλους να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εκτροπή του ποταμού Αχελώου με μεγαλύτερη ένταση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα που οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στο περιβάλλον.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, στο όνομα του πολιτικού κόστους και της άγρας ψήφων, προωθούν τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή για τη χώρα, παρά τις επαναλαμβανόμενες απορριπτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτό το έργο.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Αγρινίου και του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα της επιτροπής των φορέων ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου. Είναι ένας αγώνας που αφορά την ποιότητα ζωής και το μέλλον των παιδιών μας.
Είναι χρέος μας να παραδώσουμε τον τόπο μας στις επόμενες γενιές όπως ακριβώς τον βρήκαμε.