«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

«Προχωρούμε στην αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ»

Τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου στη Δημόσια Διαβούλευση για το ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα.
Στις μεγάλες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Ναυπάκτου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, κατά τη Δημόσια Διαβούλευση για το ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα, σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.
«Για εμάς προέχει η αξιοποίηση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας, με τρόπο που θα σέβεται απόλυτα τη βούληση του δωρητή, θα συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Με καθαρές και διαφανείς διαδικασίες με γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο υλοποιούμε με πρόγραμμα και σχέδιο το Αναπτυξιακό μέλλον της πόλης μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι εξαιτίας λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος έχει φτάσει ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης να εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού, ενώ κάλεσε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Φορείς της πόλης να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, να γίνει η καταγραφή τους και σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουν για το μέλλον του ΞΕΝΙΑ.
«Μακριά από μικροκομματικές αντιδικίες και σκοπιμότητες, οφείλουμε όλοι να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς απέναντι στους συμπολίτες μας. Δεν είναι δυνατόν οι απόψεις για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, να αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με το σε ποια θέση βρισκόμαστε κάθε φορά. Δεν είναι ειλικρινές πολιτικά να χρησιμοποιούμε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για πολιτική εντυπωσιοθηρία και μόνο», τόνισε στη σύντομη τοποθέτησή του..
Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική συγκυρία και στο περιβάλλον που διαμορφώνεται σημείωσε πως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε με ουσιαστικό διάλογο να βρεθεί άμεσα λύση, προς όφελος των κατοίκων και της Ναυπάκτου γενικότερα.
Όπως ο ίδιος είπε «σε κρίσιμα θέματα οφείλουμε να επιδεικνύουμε στοιχειώδη πολιτική ωριμότητα, αλλά και πολιτική οξυδέρκεια. Αφήνοντας πίσω το χθες έχουμε χρέος όλοι μαζί να εργαστούμε για το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας».
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ναυπάκτου το 2007 είχε καταγγείλει τη σύμβαση «με τον επενδυτή» και μετά από τη δικαστική απεμπλοκή του ζητήματος, το ΞΕΝΙΑ, επανήλθε στην κυριότητα του Δήμου Ναυπάκτου, ενώ με τη Δημόσια Διαβούλευση, που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, στην οποία συμμετείχαν οι φορείς της πόλης και πολλοί πολίτες, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του Δημόσιου Διαλόγου για την αξιοποίησή του.