«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κος. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ στο ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο πρωθυπουργός κος Κ. Καραμανλής στην προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 14 Μάρτη περιοδεία του, επισκέφτηκε τα έργα παράκαμψης του Αγρινίου, στον ανισόπεδο κόμβο Ρίγανης (Τμήμα της Ιόνιας Οδού).
Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο, που τον περίμενε πλήθος κόσμου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου, περίμεναν αρκετοί πολιτικοί της περιοχής μας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαφόρων φορέων, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας κ.α.
Η είσοδός του στην αίθουσα έγινε στις 12.20 μ.μ. Αμέσως ανέβηκε στο βήμα και τον καλωσόρισε, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, κος Παναγιώτης Τσιχριτζής. Ο κος Τσιχριτζής αναφέρθηκε συντόμως στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, στην δυστοκία των επιχειρηματιών, που την συνδύασε και με τη διεθνή οικονομική κρίση.

Με τη φράση «Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα, μιας περιοχής, από αυτούς που τα ζουν» άρχισε την ομιλία του ο κος πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας μεταξύ των άλλων είπε: «Πριν από λίγο επισκέφτηκα το πολύπαθο έργο της Ιόνιας οδού, την παράκαμψη Αγρινίου. Σήμερα κατασκευάζεται το σύνολο του έργου, οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα παραδοθεί σύντομα στην κυκλοφορία».
Ο πρωθυπουργός κος Κ. Καραμανλής, συνέχισε κάνοντας αναφορά στο έργα που γίνονται στο νομό: Ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και στα κονδύλια που είναι διατεθειμένα σ’ αυτά. «Κυριότερα έργα Παραϊόνια οδός, βελτίωση της οδού από το Αγρίνιο μέχρι την νέα γέφυρα Αχελώου, το λιμάνι του Πλατυγιαλιού στον Αστακό, που ολοκληρώθηκε το 2006 και λειτούργησε το 2007 και που το κόστος της επένδυσης έφτασε τα 150 εκ ευρώ.
Ανοίγοντας προοπτικές ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα τόνισε. Νέο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αναβάθμιση περιφερειακού ιατρείου Κατούνας σε Κέντρο Υγείας. Προχωρά το Πανεπιστήμιο Αγρινίου και η ίδρυση του 4ου Πανεπιστημιακού τμήματος, Στα ΤΕΙ Μεσολογγίου δημιουργείται νέο τμήμα, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών. Με το έργο που γίνεται η Αιτωλ/νία μπαίνει σταδιακά σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης».
Ο κος πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης, στην διεθνή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα, «Θα υποστηρίξουμε» είπε, «Τους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο και του πολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Το σχέδιό μας είναι:
1)Ανάπτυξη έστω και με χαμηλούς ρυθμούς
2)Σταδιακή μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος
3)Στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Θα υποστηριχτούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από την κρίση». Για τις μικρές επιχειρήσεις, τόνισε, «Επιδότηση επιτοκίων για δάνεια κεφαλαιοποίησης, στη Αιτωλν/νία μέχρι τώρα είναι περίπου 35 εκ ευρώ. Όσον αφορά τον Αγροτικό τομέα, προχωρούμε, ανέφερε, όπως είχαμε δεσμευτεί στην κάλυψη των ζημιών, που υπέστησαν οι αγρότες μας την χρονιά που πέρασε, για την αγροτική ανάπτυξη. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν διατεθεί πάνω από 185 εκ ευρώ. Απευθυνόμενους στους δημόσιους λειτουργούς είπε : «Οι καιροί απαιτούν ένταση των προσπαθειών, να είμαστε πιο κοντά στους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς καθυστερήσεις, με αποτελεσματικότητα»!
Προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα: « Να απευθυνθώ για άλλη μια ακόμα φορά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι υποχρέωσή του να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα, για τη μείωση των επιτοκίων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία».
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου που βρίσκεται υπό κατασκευή.