«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη του νομάρχη Αιτωλ/νίας Θ. Σώκου σε σχολικές μονάδες

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Σώκου ήταν το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Επόμενος σταθμός του Νομάρχη ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο.Στη συνέχεια ο κ. Σώκος με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό βρέθηκαν στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια όπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας τα δύο τελευταία χρόνια διέθεσε 560.000€ (νομαρχιακό πρόγραμμα, υπόλοιπα Γ΄Κ.Π.Σ) προκειμένου το έργο της αποκατάστασης του παλαιού κτιριακού συγκροτήματος να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί στους διδάσκοντες και διδασκόμενους στην αρχή του νέου σχολικού έτους. Τα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια είναι μια περιπέτεια που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με ένταξη της αναπαλαίωσης του σχολείου στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.
Δυστυχώς η έκπτωση που δόθηκε από τον ανάδοχο ήταν πάρα πολύ μεγάλη και αυτός είναι ένας λόγος προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην πορεία. Η αναπαλαίωση μας έβγαλε και κάποια ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με την στατική επάρκεια του κτιρίου ή με επιπλέον εργασίες και δεν μπορούσαμε να το παραβλέψουμε με αποτέλεσμα να αναθεωρηθεί συνολικά το πρόγραμμα ανακατασκευής αναπαλαίωσης του συγκροτήματος των Παπαστρατείων Εκπαιδευτηρίων.
Ο στόχος μας είναι στην νέα σχολική χρονιά να είμαστε έτοιμοι.Συνεχίστηκε η επίσκεψή του και σε άλλες σχολικές μονάδες της πόλης....