«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Απόψε έφυγε ο Χρήστος Κατσιμάρδος !

Ένας – ένας οι θρυλικοί μαυραετοί! φτεροκοπούν στον ουρανό της αιωνιότητας!
Απόψε έφυγε ο Χρήστος Κατσιμάρδος !
Το ταλαντούχο αριστερό εξτρέμ της Δόξας του Καινούργιου, άκουσε το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της ζωής. Ένας ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε σε λάθος εποχή! Που είχε την ατυχία σε φιλικό αγώνα, μεταξύ της Δόξας και του Παναιτωλικού, (για να μεταγραφεί στον Παναιτωλικό), να τραυματισθεί σοβαρά, (έσπασε το χέρι του, από δυνατό μαρκάρισμα του "Πειραιώτη") και να ναυαγήσει η μεταγραφή του.
Εδώ θα σταθώ, για να τονίσω κάτι που πιστεύω πως ήθελε ν’ ακουστεί «Τότε μου συμπαραστάθηκε το συμβούλιο της Δόξας και ειδικότερα ο Αντώνης ο Δάρλας», μου έλεγε!
Παρέμεινε στην ομάδα που αγάπησε, τη Δόξα του Καινούργιου και έπαιξε ποδόσφαιρο μέχρι και σε μεγάλη ηλικία.
Ραγίζει η καρδιά και οι θύμισες γυροφέρνουν βασανιστικά, τέτοιες στιγμές, στου λογισμού τη γειτονιά!
Σε τούτη τη γειτονιά που ζω κι εγώ. Πόσα και πόσα δεν άκουσα απ’ αυτούς τους απλούς, τους λαϊκούς, τους αυθεντικούς ανθρώπους!
Τι και τι κι εγώ μαζί τους, από μικρό παιδί στο μαγαζί του πατέρα μου, δεν κοινώνησα. Τις έγνοιες τους, τις χαρές τους, τις λύπες τους, τις αγωνίες τους, τα γλέντια τους, τα τραγούδια τους, το χορό τους, τα καλαμπούρια τους!!!
Απόψε έφυγε ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ένας λαϊκός αγωνιστής, ένας σωστός οικογενειάρχης, ένας ωραίος γλεντζές και μερακλής ο Χρήστος ο Κατσιμάρδος. Γνωστός στα γήπεδα με το παρατσούκλι "Κωλοβελόνης"!!!
Καλό ταξίδι παιχταρά μου!!!
Δημήτρης Ντόκας