«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ από τη Ν.Ε.Λ.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ξεκινά ο πρώτος κύκλος επιμορφωτικών προγραμμάτων διάρκειας περίπου 3150 ωρών, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του Νομού.
Τα επιμορφωτικά προγράμματα, ανά θεματική ενότητα, για το Α΄ εξάμηνο του 2009, έχουν ως εξής:
Προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ): Λογοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας, Ζωγραφικής, Εργοθεραπείας, Θεατρικού Παιχνιδιού, κατόπιν συνεργασίας με τους φορείς και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες, όπως «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» σε ΑΓΡΙΝΙΟ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΚΔΑΠΜΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΕΚΥΚ-ΑΜΕΑ, ΞΕΝΩΝΑΣ «ΓΕΦΥΡΑ» ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΞΕΝΩΝΑΣ «ΑΡΓΩ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΛΕΠΑΠ, «ΑΛΚΥΟΝΗ», ΚΔΑΠΜΕΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. Πρόκειται για 15 τμήματα διάρκειας 750 ωρών.
Πολιτιστικά προγράμματα: Φωτογραφίας, θεάτρου, παραδοσιακών χορών, Εκμάθησης μουσικών οργάνων, Αγιογραφίας, Κεραμικής, Κηροπλαστικής, Χαρακτικής και Ζωγραφικής, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και τους Δήμους Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ανακτορίου, Αιτωλικού, Φυτειών, Παλαίρου, Αμφιλοχίας, Αγγελοκάστρου, Θεστιέων, Αντιρρίου, Αρακύνθου, Ινάχου, Ναυπάκτου, Παραβόλας. Πρόκειται για 28 τμήματα διάρκειας περίπου 1900 ωρών.
Προγράμματα Οικονομίας– Επιχειρηματικότητας: Κοπτική-Ραπτική, Κέντημα Μηχανής, Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, Μηχανολογία Αυτοκινήτων, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Συλλόγους Παρακαμπυλίων (Αγίου Βλασίου), Αστακού, Θεστιαίων Αμφιλοχίας και Ανακτορίου. Πρόκειται για 7 τμήματα διάρκειας 500 ωρών.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στοχεύει στην ποιοτική και ουσιαστική αναβάθμιση της ΝΕΛΕ, στον εμπλουτισμό της επιμορφωτικής της δραστηριότητας στον τομέα της επιχειρηματικότητας και τη σχέση του με την τοπική πολιτιστική παράδοση και τα προϊόντα της περιοχής μας, καθώς και στην κάλυψη των διευρυμένων αναγκών των Δήμων και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΝΕΛΕ στο Μεσολόγγι, στα τηλέφωνα 2631025561 & 22180, στο ΚΛΕ Αγρινίου 2641059231 και στο ΚΛΕ Αμφιλοχίας 2642023797.
Τα προγράμματα της ΝΕΛΕ υλοποιούνται σε συνεργασία και με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων.