«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Επιστολή Θ. ΣΩΚΟΥ προς Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ !


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ NOMΑΡΧΗ
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 12-03-2009
Α.Π.
Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο, Μεσολόγγι
Ταχ. Κώδικας :302 00
Τηλέφωνο: 26313 61602-3
FAX: 26313 61207
e-mail: nomarxis@aitnia.gr

ΠΡΟΣ:1. κο ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2. κο ΦΙΛΙΠΠΟ ΤΣΑΛΙΔΗ
Γ.Γ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε.
Σχετ.: Η υπ’αριθμ. 2704/29-12-2008 επιστολή μας
Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή στο μείζον ζήτημα του ΙΧΘΥΚΑ Α.Ε. και παρακαλούμε να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση εργασίας για ενημέρωσή σας και ανταλλαγή απόψεων επί του ζητήματος.
Το ΙΧΘΥΚΑ, αυτοχρηματοδοτούμενος φορέας, ιδρύθηκε το 1984 αποτελώντας εκείνη την εποχή το μοναδικό μοντέλο αρμονικής συνύπαρξης παραγωγικής δραστηριότητας μέσα στον πυρήνα προστασίας ενός υγροβιότοπου, ενώ παράλληλα ανέπτυσσε ερευνητική δραστηριότητα συμμετέχοντας σε προγράμματα, στηρίζοντας επιστημονικά της αλιευτικές οργανώσεις, τις οργανώσεις παραγωγών και συνεργαζόμενο με περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας περιλαμβάνουν α) ιχθυογεννητικό σταθμό παραγωγικής δυνατότητας 1.500.000- 2.000.000 ατόμων γόνου ευρύαλων ειδών, β) μονάδα ιχθυοκλωβών παραγωγικής δυνατότητας 150-200 τόνων/έτος, γ) 1.100 στρέμματα στις εκβολές του Αχελώου ποταμού στα οποία λειτουργεί λιμνοθάλασσα 600 στρεμ. με παραγωγική δυνατότητα 10-20 τόνων ετησίως, δ)εγκαταστάσεις για προσαρμογή και αξιοποίηση άγριου γόνου, ε) κτίριο διοίκησης 190 τ.μ., στ)κτίριο έρευνας 190 τ.μ., ζ) υποδομές οικοτουριστικής δραστηριότητας και περιβαλλοντικών δράσεων.
Δυστυχώς, η κατάσταση στο ΙΧΘΥΚΑ έχει χειροτερέψει δραματικά τα τελευταία τρία έτη και χειροτερεύει διαρκώς. Η εταιρία, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στο Νομό μας και μοναδικό κέντρο έρευνας στην περιοχή, έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο της εκκαθάρισης.
Όπως θα δείτε και από το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό, οι εγκαταστάσεις του ΙΧΘΥΚΑ έχουν σχεδόν καταστραφεί και ο εξοπλισμός που διέθετε στο μεγαλύτερο μέρος του έχει κλαπεί. Το άλλοτε ευημερούν ΙΧΘΥΚΑ παρουσιάζει αυτή τη στιγμή εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης.
Αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ το επείγον της συνάντησής μας, μη υπάρχοντος κανενός χρονικού περιθωρίου αναβολής της ή καθυστέρησής της.. Η συνάντηση εργασίας αποτελεί το μοναδικό μέσο που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή για να ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική συνεργασία ως τις απαραίτητες ενέργειες ανασύστασης και επαναλειτουργίας του ΙΧΘΥΚΑ.
Αναμένοντας την απάντησή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΕΤΡΑΣ - ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΝΙΑΔΩΝ - ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ