«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Επίθεση τύπου…….. από συγκέντρωση τύπου!!!

Σκηνές «απείρου κάλους και αισθητικής», διαδραματίστηκαν σήμερα στις 01,00μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, στο Αγρίνιο!!!
Η παρουσίαση του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Αιτωλοακαρνανίας, με 50 εκ. ευρώ, στα πλαίσια της συνεργασίας του Επιμελητηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς, έγινε ανάμεσα σε κεραυνούς-ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους και στην προσπάθεια του πάνελ να εκθέσει…..το πρόγραμμα.
(Εκπρόσωποι της Τράπεζας ο Αναπληρωματικός Γενικός Διευθυντής Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Τράπεζας Πειραιώς κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος και ο κ. Χ. Παπαγιαννόπουλος, από το επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Π. Τσιχριτζής).
Η εκδήλωση κύλησε μέσα σε συνεχές κλίμα έντασης, από την αρχή. Συνεχίστηκε με αιχμηρές ερωτήσεις – καταγγελίες και φτάσαμε μέχρι το σημείο αποχώρησης δημοσιογράφων από την αίθουσα. Τι δεν ακούσθηκε!!! Καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις του τραπεζικού συστήματος, μέχρι και καταγγελία για αθέμιτη ανάμειξη στελεχών της Τράπεζας και προτροπή πελατών για δανειοληψία….με πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ! Με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν αυτό το άτοκο δάνειο για όποιες άλλες εκμεταλλεύσεις και να μην το λαμβάνουν μικροεπιχειρηματίες που το έχουν άμεσα ανάγκη, γιατί απλά αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τους όρους δανειοληψίας και την τακτική των Τραπεζών! Και η υποψία του δημοσιογράφου, "μήπως εκτός των άλλων οι τράπεζες δημιουργούν προβλήματα, στη λήψη δανείων με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, για να καταφεύγουν οι επιχειρηματίες σε άλλες μορφές δανεισμού, γιατί έτσι συμφέρει το χρηματοοικονομικό σύστημα, μήπως λέω , μήπως"!
Συχνές οι παρεμβάσεις του προέδρου κ. Π. Τσιχριτζή, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η συζήτηση, που χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς σαν «εργαλείο χρηματοδότησης – δουλειάς».
Ακούσθηκε κάποια στιγμή, πως οι δημοσιογράφοι «μετέφεραν το οξυμένο κλίμα της αγοράς στην αίθουσα». Όχι δεν μετέφεραν το κλίμα της αγοράς, αλλά την δυσφορία όλης της Ελληνικής Επικράτειας! για τα 28 δις ευρώ που δόθηκαν από την κυβέρνηση στις Τράπεζες! Προκειμένου να τα ρίξουν στην αγορά, για να "ενισχυθεί"!!!
Μετέφεραν το κλίμα της αβεβαιότητας και την απαίτηση του κόσμου, «Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν»!!!
Δημήτρης Ντόκας