«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΚΙΛΕΛΕΡ 2009...... η συνέχεια του αγροτικού αγώνα!

Συλλαλητήριο διοργάνωσαν σήμερα Κυριακή 15 Μάρτη οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ) της Θεσσαλίας, αλλά και το «μπλόκο της Νίκαιας» από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, στο Μνημείο του Αγρότη, στο Κιλελέρ, για να τιμήσουν την εξέγερση του 1910 των κολίγων, εναντίων των τσιφλικάδων και της τότε κυβέρνησης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΕΟΑΣΚ, Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε: «το συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων» και συμπλήρωσε «από εδώ και πέρα στρατηγικό στόχο αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος». Σχολιάζοντας δε, τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι ανέδειξαν τη σύγκρουση δύο πολιτικών αντιλήψεων.
Από τη μια, την αντίληψη των τριτοβάθμιων οργανώσεων που στηρίζουν την ΚΑΠ και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες και έστησαν ευκαιριακά μπλόκα, προκειμένου να παίξουν την κατάλληλη στιγμή το «ρόλο του λαγού». Από την άλλη, του συνεπούς αγροτικού κινήματος που παλεύει για τη ρήξη και την ανατροπή και το οποίο στηρίζεται στη μεσαία αγροτιά. Επίσης κάλεσε τους παριστάμενους να τιμωρήσουν με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές όλους αυτούς, που εφαρμόζουν αποφάσεις που ξεκληρίζουν την αγροτιά.Στο συλλαλητήριο παρέστησαν από πλευράς του ΚΚΕ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και Θεσσαλοί βουλευτές του κόμματος, ενώ κυριάρχησαν συνθήματα που ακούγονταν στα μπλόκα, αλλά και κόκκινες σημαίες.