«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Εκτροπή …..και παρεκτροπή!

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Στην επίσκεψή του στο νομό Αιτωλοακαρνανίας την Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009 τάχθηκε κατά της εκτροπής του Αχελώου! Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η εκτροπή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει, παρά θα λύσει». Κυριάκος Μητσοτάκης (Μεσολόγγι Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009).
Την ίδια μέρα πριν την επίσκεψη στο Μεσολόγγι, η επιτροπή είχε επισκεφτεί την παραλίμνια περιοχή της Τριχωνίδας (Δουγρί). Εκεί είχε κρατήσει την ίδια στάση. Εξ’ άλλου ακούσαμε όλοι και τον κ. Χ. Βερελή να τονίζει χαρακτηριστικά: «Τα μέλη της επιτροπής στο σύνολό της, είναι κατά της εκτροπής του Αχελώου». Χρήστος Βερελής (Δουγρί Τριχωνίδας Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009).
Ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, (οι κ.κ.Γιάννης Μπανιάς, Σπήλιος Λιβανός, Θάνος Μωραΐτης) δεν διαχώρισαν τη θέση τους, αποδέχθηκαν αυτή την άποψη!
Σήμερα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς στη βουλή μετά από παρέμβαση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντούλη μεταξύ των άλλων τόνισε:
"Τα έργα συνεχίζονται και πιστεύω ακράδαντα ότι ένα τέτοιο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα έργο, θα προχωρήσει πλέον ανεμπόδιστα και θα τελειώσει.
"δεν παθαίνει τίποτα η Αιτωλοακαρνανία. Καλύπτονται απολύτως οι υδρευτικές της ανάγκες, οι αρδευτικές ανάγκες των οικοσυστημάτων, τα πάντα".
"ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ήρθε, είδε, εξέτασε το θέμα και απεφάνθη ότι πράγματι αυτή η μεταφορά νερού από τον Αχελώο δεν επηρεάζει σε τίποτα τα οικοσυστήματα και σε τίποτα άλλο την Αιτωλοακαρνανία". Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς,(Βουλή των Ελλήνων Παρασκευή 20 Μάρτη 2009).
Ο κ. Α. Ροντούλης, (βουλευτής του ΛΑΟΣ) δήλωσε ότι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Περιβάλλοντος Κυρ. Μητσοτάκης "διακήρυξε ευθέως την αντίθεση του στην ολοκλήρωση του έργου" είπε ακόμη ότι ορισμένοι, με τις δηλώσεις τους, αδικούν την κυβέρνηση. Συμπλήρωσε ακόμη πως είναι πεπεισμένος ότι "το αποτύπωμα Σουφλιά στην πολιτική ζωή της χώρας δεν θα είναι ούτε η ολοκλήρωση της Εγνατίας, ούτε οποιοδήποτε άλλο έργο. Θα είναι η ολοκλήρωση της μεταφοράς υδάτων από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, γιατί είναι ένα έργο εθνικής σημασίας, εθνικής εμβέλειας, κατ' εξοχήν περιβαλλοντικό έργο".
(Βουλή των Ελλήνων Παρασκευή 20 Μάρτη 2009).
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναμένονται οι τοποθετήσεις και οι παραπέρα ενέργειες, των εμπλεκομένων στην υπόθεση αυτή. Εμείς παρακολουθούμε το θέμα και οτιδήποτε νεότερο υπάρξει, θα σας το γνωστοποιήσουμε.
Ρεπορταζ: Δημήτρης Ντόκας