«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ο κ. Γ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τη Νομαρχία Αιτωλ/νίας

Τη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009) ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα Δημόσια Έργα και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης, όπου είχε συνάντηση με τον Νομάρχη Θύμιο Σώκο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας ο Νομάρχης παρέθεσε στοιχεία και απόψεις για μια σειρά θεμάτων της αρμοδιότητας του κ. Μαγκριώτη και κυρίως για την απαράδεκτη κατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας του ΥΠΕΧΩΔΕ που στο Νομό ξεπερνά τα 370 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τον κ. Σώκο το εθνικό δίκτυο του νομού βρίσκεται σε άθλια κατάσταση χωρίς συντηρήσεις, χωρίς παράπλευρους δρόμους, χωρίς φωτισμό σε κρίσιμα σημεία, ενώ πολλές παρεμβάσεις γίνονται χωρίς μελέτη και διάλογο με τις τοπικές αρχές.
«Δεν υπάρχει καμία στοιχειώδη μέριμνα από το ΥΠΕΧΩΔΕ με αποτέλεσμα, σχεδόν καθημερινά, να δημιουργούνται ατυχήματα και να θρηνούμε συνεχώς ανθρώπινες ζωές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σώκος.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Σώκος αναφέρθηκε στην έλλειψη χρηματοδότησης για έργα συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου με αρμοδιότητα που μεταφέρθηκε από την κυβέρνηση στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χωρίς να συνοδεύεται από πόρους, με αποτέλεσμα την αναστολή έργων συντήρησης αφού για το σκοπό αυτό καμία Νομαρχία της χώρας δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας στο ζήτημα του Πολεοδομικού γραφείου της Ναυπάκτου για το οποίο παρέθεσε στοιχεία για όλο το παρασκήνιο κυβερνητικών και άλλων παραγόντων που είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα του πολεοδομικού γραφείου που λειτουργούσε στον Δήμο Ναυπάκτου από το 1981, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Κατά τον κ. Σώκο με τις ενέργειες αυτές δεν επιδιώχθηκε επίλυση των οικιστικών και πολεοδομικών προβλημάτων στην Ναύπακτο ως οφείλει να πράττει κάθε κυβέρνηση αλλά να μεταθέσει και να φορτώσει τα προβλήματα και τη διαιώνιση των προβλημάτων στις Υπηρεσίες της Νομαρχίας.
«Δεν ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών της Ναυπάκτου αλλά η μετατόπιση των ευθυνών σε άλλους και να απαλλαγούν αυτοί που έχουν την ευθύνη εδώ και 30 χρόνια», σημείωσε ο Νομάρχης.
Ο κ. Σώκος εξέφρασε την ελπίδα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα εάν ο Υπ. Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος τηρήσει την υπόσχεσή του για την άμεση στελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό που θα προσληφθεί με συμβάσεις ώστε οι υπάλληλοι αυτοί να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας από τώρα και στο εξής.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σώκος και δίνοντας το πολιτικό στίγμα για την σημερινή σχέση κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης είπε τα εξής:
«Το πρόγραμμα για τις δημόσιες επενδύσεις αυτή την περίοδο της κρίσης θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο από αυτό που υπάρχει και το οποίο μάλιστα είναι κατά 33% μειωμένο.Αυτό δεν ωφελεί την τοπική οικονομία απεναντίας τη βλάπτει και στερεί την αναζωογόνηση της αλλά βλάπτει και την ανάπτυξη συνολικά της χώρας»