«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αγρινίου

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αγρινίου, προκαλεί αμφιλεγόμενες απόψεις και αντικρουόμενες συζητήσεις.
Άλλοι θεωρούν ότι η νέα μορφή του κέντρου, θ’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του, των εργαζόμενων, των επισκεπτών, όλων αυτών που κινούνται στον ομφαλό του Αγρινίου!
Άλλοι σχολιάζουν αρνητικά, τις αποφάσεις των δημοτικών εξουσιών, ν’ ανακατασκευάζουν ήδη υπάρχοντα έργα, διαθέτοντας αξιόλογους οικονομικούς πόρους γι’ αυτά, χωρίς να σκέπτονται σε βάθος, τις σημερινές, ουσιαστικές, δημοτικές ανάγκες.
Κάποιοι άλλοι μουρμουρίζουν, για τη δυσκολία προσπελασιμότητας λόγω των έργων, τόσο πάνω στην πλατεία όσο και στους γύρω δρόμους, με τις κατασκευαστικές επεμβάσεις, που θα απαιτήσουν αρκετό χρόνο ακόμα.
Τέλος του 2009 προβλέπεται να παραδοθεί το έργο, που ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 1.600.000 ευρώ.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι διερχόμενοι, για να αποφύγουν τ’ ατυχήματα, τόσο κοντά στην πλατεία όσο και στους γύρω δρόμους, που κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια.
Σε καθημερινή βάση ο κάθε διερχόμενος απ’ το κέντρο, αν κόψει λίγο το βήμα του, θ’ ακούσει πολλά και διάφορα. Αν σταθεί όμως κάποιος λίγο περισσότερο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει κοινωνός των απόψεων, στα μικρά πηγαδάκια
Σ’ ένα απ’ αυτά σήμερα, στην αρχή της Αναστασιάδη, συζητούσαν μεγαλόφωνα για τα έργα τρείς άνθρωποι, κατευθυνόμενος προς έναν απ’ αυτούς, με το θάρρος που η παλιά μας γνωριμία μου επιτρέπει να αστειευτώ, του είπα ! Πιο σιγά σ’ ακούω!!!

Ήταν ο πολιτικός μηχανικός κος Γεώργιος Μαυρίκας! Που για το συγκεκριμένο θέμα μας δήλωσε!!
"Η τάση, σ’ όλη την Ελλάδα, σ’ όλους τους δήμους, να ξηλώνουμε ελαφρά τη καρδία, έργα διαμορφωμένων πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, είναι παγκοσμίως στο μέγιστο βαθμό. Δε σεβόμαστε μελέτες υλοποιημένες, που κόστισαν χρήματα επί προηγούμενων δημοτικών αρχόντων και κάθε νέα δημοτική αρχή, θεωρεί μεγάλο επίτευγμα, να ξεναμελετήσει και να ξαναπληρώσουμε, τα ήδη πληρωμένα! Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει !!
Και όμως τα χρήματα αυτά, μπορούσαν να στραφούν, σε πιο αναγκαίες επενδύσεις και κατασκευές, που θα ανακούφιζαν τόσο την πόλη, όσο και τους μη προνομιούχους κι ύστερα απορούμε και διερωτόμαστε γιατί είμαστε ο τελευταίος φτωχός συγγενής της Ευρωπαϊκής Ένωσης….αλλά αρχοντοχωριάτες"!!!
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας