«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Σ. Τύπου για τον διεθνή αγώνα Κανόε / Καγιάκ Σλάλομ

Ο διεθνής αγώνας Κανόε / Καγιάκ Σλάλομ που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αιτωλοακαρνανία στην πίστα του Ευήνου (θέση Χάνι Μπανιά, 6-8 Μαρτίου 2009) ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα (Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009) στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Τους αγώνες συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε / Καγιάκ υπό την Αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας και την υποστήριξη πολλών θεσμικών φορέων της χώρας και του Νομού (Υπουργείο Πολιτισμού, Κ.Ε.Δ.Κ.Ε , Δήμος Μεσολογγίου, Αναπτυξιακή Δήμου Ναυπάκτου, Δήμος Θέρμου, Επιμελητήριο).
Στον πρώτο διεθνή αγώνα Κανόε / Καγιάκ Σλάλομ θα πάρουν μέρος συνολικά ενενήντα αθλητές εκ των οποίων οι τριάντα είναι από τρία ξένα κράτη, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και τη FYROM.
«Στην όμορφη περιοχή του Μπανιά, υπάρχει η μοναδική πίστα φυσικής ροής του Ευήνου ποταμού που η Ελληνική Ομοσπονδία φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για το Παγκόσμιο Σλάλομ. Τέτοιες διοργανώσεις τις έχει ανάγκη το Ελληνικό αλλά και το Ευρωπαϊκό Σλάλομ», επισημαίνει μεταξύ άλλων σε μήνυμα του ο κ. Αντώνης Νικολόπουλος πρόεδρος της Ε.Ο.Κ.-Κ.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Σεραφείμ Γιαννόπουλος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι με την «διοργάνωση αυτή ανοίγει μια νέα σελίδα στον συγκεκριμένο αθλητικό τόπο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει όλους εκείνους που στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τους αγώνες.
Στα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Ευήνου, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε περιοχή ανάπτυξης πολλών εναλλακτικών μορφών αθλητισμού και τουρισμού αναφέρθηκε ο αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Κατσούλης ο οποίος «υπογράμμισε ότι η τοποθεσία συνδυάζει όλα τα στοιχεία στα οποία ο παγκόσμιος τουρισμός έχει ρίξει το βάρος του. Η Νομαρχία με κάθε τρόπο προσπαθεί να αναδείξει και να προβάλει τις ομορφιές αλλά κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας».
Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Θέρμου κ. Αντώνης Πριόνας και η εκπρόσωπος της «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε» κ. Γεωργία Καλαφάτη.