«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΤΟ Κ.Κ. ΕΛΛΑΔΑΣ.... για τις τελευταίες εξελίξεις!

ΑΠΟ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο!

Στο που αποσκοπεί το σχέδιο της κυβέρνησης, της ΕΕ και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την κρίση, εκτός άλλων, το μαρτυρά η ένοχη σιωπή τους απέναντι στο γενικευμένο φαινόμενο των εκβιασμών και των απειλών που δέχονται οι εργαζόμενοι στους εργασιακούς χώρους από την καπιταλιστική εργοδοσία, ώστε να δεχτούν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστική και απλήρωτη εργασία. Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να τους απαντήσουν με την πάλη τους και με ισχυρό ΚΚΕ: Καμιά συναίνεση, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, η πλουτοκρατία.
15/03/2009
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βέροια
Με κούφιες διακηρύξεις η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει ότι η πολιτική του είναι το ίδιο επικίνδυνη για το λαό όσο και αυτή της ΝΔ. Και οι δύο έχουν τον ίδιο οδηγό: Τις ανάγκες της πλουτοκρατίας που εκφράζει με αντιδραστικές κατευθύνσεις η ΕΕ.
14/03/2009
Δήλωση του Μάκη Μαϊλη για τις εξελίξεις στο Πολιτικό Σκηνικό
Επιβεβαιώνεται κάθε μέρα ότι η μόνη φιλολαϊκή απάντηση στην κρίση, η μόνη απάντηση στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την ΚΕΔΚΕ (13 ΜΑΡΤΗ 2009)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ
«Διαφωνούμε με τη λογική και την πρακτική της κυβέρνησης, που στο όνομα της κρίσης σταματάει το τέλος παρεπιδημούντων και κόβει έτσι από την τοπική αυτοδιοίκηση ένα σεβαστό ποσό το οποίο θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι, ο λαός να το διεκδικήσουν, για ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών, για τοπικά έργα. Πολύ περισσότερο διαφωνούμε γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχει συγκεντρωθεί ένα τεράστιο ποσό 4,5 ή και παραπάνω δισεκατομμύρια ευρώ, που χρωστάνε διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κι όπου αυτά επίσης αποδίδονται σε ένα πολύ μικρότερο μέρος.Επομένως η λύση δεν είναι να πληρώνει ο λαός για άλλη μια φορά τη κρίση, καθώς - αν θέλετε - την κρίση την θεωρούμε ως πρόσχημα, με την εξής έννοια: Όταν τα χρήματα που χρειάζονταν η τοπική αυτοδιοίκηση και που τα χρώσταγε η κυβέρνηση ακόμα κι από φόρους που είχε εισπράξει, δεν τα έδινε σε περίοδο που οι ρυθμοί ανάπτυξης του ΑΕΠ ήταν υψηλοί, προβλέπουμε πολύ μεγάλο μαχαίρι. Κι από αυτή την άποψη δεν θα συμφωνήσουμε και στη σχετική συζήτηση του νομοσχεδίου που θα γίνει στη βουλή».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
«Οι εργαζόμενοι είναι ευκαιρία να κατανοήσουν αυτό που εμείς πάρα πολλά χρόνια λέμε: Ότι μια κοινωνία μπορεί να ζήσει χωρίς καπιταλιστές εργοδότες, αλλά χωρίς εργαζόμενους δεν μπορεί να ζήσει. Κατανοώντας αυτό, τότε μπορούν όλοι μαζί κι όχι ένας - ένας μόνος του ή ένας κλάδος μόνος του, να παλέψουν κατά των απολύσεων, να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα υπέρ των ανέργων και κυρίως να προχωρήσουν σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή, τον δρόμο της αντεπίθεσης.Αυτό που πραγματικά είναι μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τόσο στην Ευρώπη όσον αφορά τα πανευρωπαϊκά συνδικάτα, όσο και στην Ελλάδα, τα τριτοβάθμια όργανα κι ένας σημαντικός αριθμός ομοσπονδιών έχουν αποφασίσει να συμπράξουν με την εργοδοσία. Αυτό το δείχνει η κοινή δράση ΣΕΒ και ΓΣΕΕ - στο όνομα του: Όλοι μαζί να βρούμε τη διέξοδο. Δεν πρόκειται αυτό να οδηγήσει σε διέξοδο, διότι διέξοδος υπάρχει μόνο κόντρα στην εργοδοσία και τον ΣΕΒ κι όχι σε συνεννόηση μαζί του».