«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Ο Δήμος Θεστιέων από τους ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Στην «Ωρα της Γης»
ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ το «Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση» (WWF)
Στις 28 Μαρτίου 2009, εκατομμύρια άνθρωποι σε εκατοντάδες πόλεις για μια ώρα από τις 20.30 έως τις 21.30 θα σβήσουν τα φώτα.
Αυτή είναι η Ώρα της Γης.
Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες σε όλο τον κόσμο θα στείλουν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η «Ώρα της Γης» θα είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή που έχει γίνει ποτέ. Τον κεντρικό συντονισμό όλης αυτής της προσπάθειας έχει αναλάβει το «Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση» (WWF).
Ο Δήμος Θεστιέων είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχει σ’ αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία.
Γι αυτό το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και από ώρα 20.30 έως 21.30 στο Δήμο Θεστιέων θα σβήσουμε τα φώτα σε όλα τα δημόσια κτίρια, στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους. Την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009, τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Θεστιέων θα πάρουν μέρος στην «Ώρα της Γης» με διάφορες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για το θέμα αυτό.
Ο πλανήτης μας θερμαίνεται. Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Χρειαζόμαστε πράσινη – βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων. Χρειαζόμαστε βιώσιμη ενέργεια για ένα φιλικό προς το κλίμα κόσμο. Ένα κόσμο ευημερίας. Αυτός είναι ο δρόμος προς το μέλλον και πρέπει να τον βαδίσουμε μαζί.Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Θεστιέων να πάρουν μέρος σ’ αυτό το ανοικτό συμμετοχικό γεγονός και να ασκήσουμε πολιτική πίεση προς κάθε κατεύθυνση με το σύνθημα «Θέλουμε δράση κατά της κλιματικής αλλαγής».