«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ 0,5% ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ 2% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αγρίνιο 24 Μαρτίου 2009
Παραμένει στόχος η πλήρης κατάργηση του άδικου, για τις επιχειρήσεις, αυτού φόρου.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ως ο μοναδικός φορέας στην τοπική κοινωνία που έγκαιρα είχε πάρει σαφή θέση για το θέμα και είχε δώσει τον αγώνα του, χαιρετίζει τη απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του δημοτικού φόρου του 2%(το τέλος παρεπιδημούντων και τη μετεξέλιξή του)σε 0,5%, που υπενθυμίζεται ότι αφορά τον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης ,αναψυχής και ψυχαγωγίας ανεξάρτητα αν αυτές είναι κερδοφόρες ή όχι. Η πάγια θέση όμως του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας είναι ότι πρέπει να επέλθει η πλήρης κατάργηση αυτού του φόρου που αφορά κυρίως χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις.
Να σημειωθεί ότι η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας του Αγρινίου (αλλά και άλλων πόλεων του νομού) που τα μέλη της είναι επίσης μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, έγκαιρα είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτό τον άδικο φόρο ενώ εδώ και χρόνια προσπαθεί για την κατάργησή του. Παράλληλα μέσα στο μήνα που διανύουμε ενημέρωσε τα μέλη της για τις εξελίξεις και ετοίμασε υπομνήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με το θέμα αλλά και τις προτάσεις της.
Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο νομοθέτης πρέπει και στην Ελλάδα, όπως είναι η διεθνής πρακτική στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο πλανήτης, πρώτα να διασφαλίζει τα συμφέροντα του πιο αδύναμου. Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους τοπικούς φορείς για να ανασάνει η αγορά προς όφελος κυρίως των μικρών, αλλά θα συνεχίζει και να αγωνίζεται ώστε οι Δήμοι και γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρουν την ενίσχυση που χρειάζονται για να επιτελέσουν το έργο τους. Είναι αλήθεια ότι συνεχώς οι Δήμοι επιβαρύνονται με νέες αρμοδιότητες χωρίς να ενισχύονται οι πόροι τους, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν μπορεί αυτό να αποτελεί άλλοθι για ένα τόσο άδικο μέτρο(που σε πολλές περιπτώσεις παράγει και φαινόμενα ανομίας) ειδικά τώρα που χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα για τις επιχειρήσεις με περισσότερες ακόμη διευκολύνσεις.
Καταληκτικά, λοιπόν, το Επιμελητήριο του νομού εκφράζει καθαρά και χωρίς μισόλογα τις θέσεις του πάνω στο θέμα και επιφυλάσσεται να επανέλθει με συγκεκριμένες νέες προτάσεις πάνω σε κίνητρα που χρειάζεται η τοπική αγορά.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ