«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΝΕΑ!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
* Ταμειακό πλεόνασμα, χωρίς υποχρεώσεις, που αγγίζει το ποσό των 2.000.000€ (1.976.808) προκύπτει για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας από τη χρήση του οικονομικού έτους 2008.
Αυτό το στοιχείο ανεδείχθη κατά τη χθεσινή (Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009) συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας στην τοποθέτηση του αρμόδιου αντινομάρχη Αντώνη Γαλαζούλα, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την χρήση του οικονομικού έτους 2008 και την μεταφορά των ταμειακών υπολοίπων στη χρήση του οικονομικού έτους 2009.
Το πλεόνασμα, που θα διοχετευθεί σε δράσεις τις οποίες επακριβώς ορίζει ο νόμος, προήλθε από την ορθολογική διαχείριση των χρημάτων και την περικοπή κάθε σπάταλης δαπάνης.
Σύμφωνα με τον κ. Γαλαζούλα η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που μπορεί να υπογράψει άμεσα τις σχετικές συμβάσεις με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, τα αστικά ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, Αγρινίου και τα ΤΑΞΙ του νομού για τη μεταφορά των μαθητών, για το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2009.
Αυτό γιατί, ο προσυμβατικός έλεγχος που προηγήθηκε, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαπίστωσε ότι όλα τα σχετικά δικαιολογητικά ήταν πλήρη.

*Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που στόχο έχει την βελτίωση των υποδομών στην επαρχία Μεσολογγίου, παίρνει τον δρόμο της δημοπράτησης.
Χθες, (Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009) κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών και προγραμματισμού εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Εργασίες συντήρησης και άρσης επικινδυνότητας του Επαρχιακού Οδικού δικτύου Μεσολογγίου».
Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το ποσό των 250.000 €.


*Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας παρακαλούνται τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ), που επιδοτούνται από την πιο πάνω υπηρεσία (έμμεσα ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι) και δεν τους έχει καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης από άλλο φορέα (ΟΑΕΔ), να προσκομίσουν μέχρι 10-04-2009 Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, στην Δ/νση Πρόνοιας και τα αποκεντρωμένα τμήματά της, προκειμένου να τους χορηγηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το συγκεκριμένο επίδομα.