«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

Έκτακτη συνεδρίαση τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίαςΟλοκληρώθηκε  πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος  Αγρίνιου  και ο  πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης για την «αντιμετώπιση επικίνδυνων  καιρικών  φαινομένων βροχοπτώσεων και τη λήψη  μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας» . 
Ο Γιώργος  Παπαναστασίου   ανέφερε ότι η βροχόπτωση στην περιοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο  προκαλώντας  ανυπολόγιστες ζημιές.
«Η καταστροφή είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή επιστρατεύσαμε  όλο το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα  του Δήμου Αγρινίου. Δεν σταματήσαμε  όμως εκεί. 
Κινητοποιήσαμε τους ιδιώτες που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν συμπολίτες μας που υποφέρουν αυτές τις ώρες. Είμαστε δίπλα τους από τα ξημερώματα παλεύοντας  σε άσχημες καιρικές συνθήκες να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Για όσους έχουν πληγεί φροντίσαμε να διατεθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής  αλλά και να διανεμηθεί φαγητό και νερό. Στην οδό Δαγκλή 25  από σήμερα  λειτουργεί σε 24 ωρη βάση στα τηλ. 2641360331 και  26413 60333 γραφείο που  θα καταγράφει τα αιτήματα . ..

Εάν χρειαστεί θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά κτίρια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν πρόβλημα. Αμέσως  μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη με όλους τους Διευθυντές του Δ.Α. προκειμένου να εντοπιστούν τα κενά και να τα  καλύψουμε άμεσα.  Ήδη  από αύριο η Πρόνοια θα  καταγράψει ζημιές στις  οικοσυσκευές   και  η τεχνική υπηρεσία  με κλιμάκια μηχανικών  θα καταγράφει  τις ζημιές στα σπίτια.  Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη νύχτα και σίγουρα δύσκολες εβδομάδες. Χρειάζεται ψυχραιμία και συντονισμός ».

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Αγρινίου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Μεσολόγγι υπό τον Περιφερειάρχη και υπηρεσιακούς παράγοντες όπου επαναδιατύπωσε το αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου με τους επικεφαλείς του Δήμου είχαν ήδη  επισκεφθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες  τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και συντόνισαν  τις  εργασίες για την κάλυψη των αναγκών. 

***


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμος Αγρινίου ενημερώνει ότι οι πολίτες που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες  μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.26413 - 60303 για να ενημέρωνονται για την φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία της περιοχής.

***

Επιστολή σε Περιφέρεια για κήρυξη Δήμου σε έκτακτη ανάγκη 2 Δεκεμβρίου 2017

                                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ             Αγρίνιο,  2 Δεκεμβρίου 2017                                    

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                            Αριθμ.πρωτ.: 85377
ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο                           
Τηλ.: 2641 3 60300, 60303, 314                         
FAX: 2641 0 48498                                           

 

                                               ΠΡΟΣ:


                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
                                              Κοινοποίηση:   
                                              Γραφείο   Αντιπεριφερειάρχη
                                              Περιφερειακής  Ενότητας  Αιτ/νίας                                                              
                                                                                                                               
 ΘΕΜΑ: «Κήρυξη του Δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
                 

        Κύριε Περιφερειάρχη,
    Όπως ήδη γνωρίζετε, το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου Αγρινίου.
      Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές και σε ιδιοκτησίες  δημοτών ενώ σημειώθηκαν υπερχειλίσεις χειμάρρων σε όλο το εύρος του Δήμου.
      Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί  κατολισθήσεις και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση από και προς  πολλές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και  οικισμούς του Δήμου μας.
   
       Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά  προβλήματα σε σπίτια, δρόμους και εγκαταστάσεις, σε τέτοια έκταση και σοβαρότητα, που τα ίδια μέσα του Δήμου δεν ήταν δυνατό να αποκαταστήσουν τις ζημιές.  Για το λόγο αυτό μισθώθηκαν ιδιωτικά μηχανήματα. Υπάρχουν δε πληροφορίες για ολοσχερείς καταστροφές κατοικιών και ενδεχομένως να χρειαστεί φιλοξενία πολιτών σε ξενοδοχεία της πόλης.
      Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο  Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

                                                 ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ