«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 116ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι  σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό του,  βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη  ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, ένας 66χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια σιδερογροθιά.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
     
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί  ποινή φυλάκισης τεσσάρων  μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
     
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του  Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν
(1920) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και (2.900) γραμμάρια λαθραίου καπνού.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Ανεύρεση Πολεμικού Υλικού   
Χθες το πρωί, στα Καβασιλάκια Πύργου, κατά τη διάρκεια εκκαθάρισης παλιάς αποθήκης αγροκτήματος εντοπίστηκαν από 59χρονο ημεδαπό, δυο αμυντικές χειροβομβίδες, έντονα οξειδωμένες.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου καθώς και αρμόδιο συνεργείο του Ελληνικού Στρατού, για τη συλλογή και την καταστροφή του πολεμικού υλικού.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα και του νόμου για τους αλλοδαπούς
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στην  διασταύρωση Κουρτεσίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 40 και 48 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τριάντα οκτώ πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 1.395 γραμμάρια λαθραίου καπνού.
Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων του 40χρονου προέκυψε ότι διαμένει παράνομα στη Χώρα μας.

***
Συνελήφθη 41χρονος διακινητής ναρκωτικών στο Αίγιο

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2,5 κιλά κάνναβη

Ο δράστης έκρυβε τα ναρκωτικά σε καβάνζτα στην αυλή του σπιτιού του

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 41 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που πρόεκυψαν από την έρευνά τους, εντόπισαν τον 41χρονο σήμερα το πρωί, να οδηγεί αυτοκίνητο στο Αίγιο και σε έλεγχο που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του δράστη στο Αίγιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 2.704 γραμμαρίων, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ. 

Επισημαίνεται ότι, για την απόκρυψη των ναρκωτικών, ο δράστης είχε δημιουργήσει ειδική καβάνζτα στην αυλή του σπιτιού του, στην οποία τοποθετούσε τα ναρκωτικά μέσα σε πλαστική λίμπα, την οποία έθαβε στο χώμα και στη συνέχεια κάλυπτε με χαλίκια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

***
Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στην Ιονία Οδό

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω εκτέλεσης κατασκευής έργου ηλεκτροδότησης της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Γαβρολίμνης του αυτοκινητοδρόμου Ιονία Οδός θα εφαρμοστούν αύριο από ώρα 09:00 έως 09:30 οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

•    Αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας  μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Αντιρρίου και Μεσολογγίου και εκτροπή της κυκλοφορίας αμφίπλευρα στην Παλαιά Εθνική Οδό.
•    Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου στον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου με κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
•    Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου στον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου με κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.