«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση απο τον Δήμο Αγρινίου

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Δήμος Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Αιτ/νων ΄΄ΟΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ΄΄  και ο Ιερός Ναός Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς Αγρινίου συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητού - συγγραφέα κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΡ. ΣΙΑΣΟΥ με τίτλο: ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και υπότιτλο, Οδοιπορικό στις Ιερές Μονές της Αιτωλοακαρνανίας...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στη Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο εφημέριος του ναού και Αρχιερατικός επίτροπος Μακρυνείας π. Σπυρίδων Ιωάννου και  ο διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Καρυδάς.
Την παρουσίαση συντόνισε η κ. Δέσποινα Γεωργιάδη Αλεξόπουλου ενώ στον συγγραφέα αλλά και τους προσκεκλημένους του ευχήθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  Μαρία Παπαγεωργίου και απένειμε έπαινο στη χορωδία ΄΄Αγία Σκέπη΄΄ ως ένδειξη τιμής κι ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση.
Επίσης έπαινο απένειμε ο κ. Σιάσος στον Αρχιερατικό επίτροπο π. Σπυρίδωνα Ιωάννου για το έργο του.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία "Αγία Σκέπη" με κατανυκτικούς βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα από όλη την Ελλάδα υπό τη χοραρχία της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου

***
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Με την συμμετοχή δεκάδων χορευτών πραγματοποιήθηκε  για πρώτη φορά το «Χριστουγεννιάτικο Παραδοσιακό γλέντι» στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Τα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων  του Δήμου Αγρινίου, οι «Θεστιείς»,  το «Ακαρνανικό Φως Φυτειών», ο Σύλλογος Νεάπολης «Το Παλαιόκαστρο», ο  Πολιτιστικός όμιλος Καμαρούλας και  η Ορχήστρα παρέσυραν στον χορό μικρούς και μεγάλους.
Οι σύλλογοι, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα,  ξεκίνησαν από τους κεντρικούς δρόμους  και κατέληξαν στην Πλατεία Δημοκρατίας όπου, με αστείρευτο κέφι, διασκέδασαν  και κέρασαν τσίπουρο τους Αγρινιώτες που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης.  
Τα μέλη των συλλόγων ενώθηκαν σε ένα μεγάλο κύκλο γύρω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο  και χόρεψαν για περισσότερες από τρεις ώρες.

***

Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου, τo Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 6:00 το απόγευμα η ομάδα Θεατρικού παιχνιδιού Π.Ν.Ο.Ε.Σ Παραμυθίας (Παιδική Νεανική Ομάδα έκφρασης Συναισθημάτων) της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία" που ανήκει της  Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα παρουσιάσει Δραματοποίηση και αυτοσχεδιαστικό κείμενο από τα παιδιά της ομάδας, του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού: "Ο παπουτσής και τα ξωτικά" .Στη συνέχεια θα γίνει δραματοποίηση του παραμυθιού: "Η χριστουγεννιάτικη πετρόσουπα"  και  θα ακολουθήσουν  δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού με τη συμμετοχή και των μικρών θεατών. Εμψυχώτριες και εθελοντική συμμετοχή κ. Γκουρνέλου Κατερίνα και κ.Σελεβίστα Μέλισσα – Άννα , Στην Παλαιά Δημοτική Αγορά

***
Η φιλοζωική ταινία Re-Action στo Aγρίνιο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017στον Δημοτικό κινηματογράφο ΄΄Άνεσις΄΄με ελεύθερη είσοδο, η προβολή της ελληνικής φιλοζωικής, μη εμπορικής ταινίας Re-Action.
Η θρυλική σκυλίτσα Ρόξυ που πρωταγωνιστεί στη ταινία, στο πρόγραμμα των ταξιδιών της ανά την Ελλάδα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα, επέλεξε το Αγρίνιο για μία εορταστική προβολή.
Το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου και επισήμων του Αγρινίου καθώς και συντελεστών της ταινίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παπαγεωργίου Μαρία η οποία τόνισε ότι : ΄΄είναι θέμα πολιτισμού ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα και είναι πολύ σημαντικόμέσα από ταινίες σας κι αυτή να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε τους δημότες μας και παράλληλα να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτεςγια το μείζον θέμα των αδέσποτων και τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα.
Η αίθουσα του κινηματογράφου Άνεσις ήταν κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη ταινία.
Στη συνέχεια οι συντελεστές και δημιουργοί του Re-ActionΑρτέμης Σαμοθράκης, Αλέξανδρος Κατσάρης και Χρήστος Πετρίδης, προλόγισαν τη ταινία και στο τέλος συζήτησαν με το κοινό και κυρίως με τους μικρούς θεατές που ήταν και οι βασικοί αποδέκτες της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννος Φαρμάκης.
Η ταινία Re-Action συνεχίζει το μεγάλο ταξίδι της στη χώρα και στο προσεχές διάστημα θα είναι στη διάθεση του Δήμου Αγρινίου για την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία των παιδιών.

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚ

Από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης»  ανακοινώνεται ότι την Τρίτη  02/01/2018 θα ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής δύο νέων αποδυτηρίων εντός του κολυμβητηρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλουμένων.
 Ως εκ τούτου το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό από 02/01/2018 έως την Παρασκευή 02/02/2018.

                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ